Χυδαία επίθεση στελέχους της ΝΔ στη Μαρία Καρυστιανού

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η χυδαία επίθεση στελέχους της ΝΔ Λέσβου ενάντια στην πρόεδρο Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, κατηγορώντας την ότι «εργαλειοποιεί τον τραγικό θάνατο του παιδιού της» για «κομματικούς λόγους».

«Πού ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμμένες μανες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάννα του Αξαρλιάν ; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τραγικά θύματα της Μάρφιν ; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;», αναρωτιέται ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Νίκος Κατράνης, εμφανώς εκνευρισμένος από την πολύ πετυχημένη εκδήλωση για τα Τέμπη που πραγματοποιήθηκε παρουσία της κ. Καρυστινού, το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει το στέλεχος της ΝΔ:

«Κύρια Καρυστινού φθάνει πια, ως εδώ, σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Εργαλειοποιείτε τον τραγικό θάνατο του παιδιού σας ( για το οποίο στεκόμαστε όλοι με δέος ευλάβεια και απόλυτη συμπόνια ) για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη .
Που ήταν τόσα χρόνια η ευαισθησία σας και συμπαράσταση σε τόσες χαροκαμμένες μανες;- που πολλές φορές έχασαν τα παιδιά τους με ακόμα πιο άδικο και τραγικό τρόπο; –
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για την τραγική και αξιοπρεπέστατη μάννα του Αξαρλιάν ; Τι έχετε πει και τι έχετε κάνειγια τα τραγικά θύματα της Μάρφιν ;
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα πολλαπλάσια θύματα στο Μάτι; στην Μάνδρα;
Τι έχετε πει και τι έχετε κάνει για τα τόσα νεαρά παιδιά -Αστυνομικούς- αθώα θύματα της τρομοκρατίας; (θέλω να πιστεύω να μην είσαστε και εσείς με όλους αυτούς τους ” γραφικούς” δημοκράτες και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εν μέσω Κορωναίου έκαναν πορείες για την αποφυλάκιση του σκληρού δολοφόνου Κουφοντίνα) .
Κ.Καρυστιανου είστε Γιατρός, μορφωμένη γυναίκα και όπως θέλετε να παρουσιάζετε ενεργό μέρος της κοινωνίας.Τι κάνατε τόσα χρόνια για όλους αυτούς τους τραγικούς και άδικους θανάτους; Τι κάνατε για όλες αυτές τις χαροκαμμένες , όπως εσείς μάνες;
Λυπάμε κ.Καρυστιανου για τον κομματικό κατήφορο στον οποίο πορευεστε .Καποια στιγμή θα καταλάβετε το λάθος και την αβελτηρία σας.
Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιείσετε ότι η ανοχή και ο σεβασμός της Πολιτείας και της Κοινωνίας δεν είναι αδυναμία ούτε και απεριόριστος .
Όλοι πλέον έχουμε καταλάβει τον ρόλο και τις επιδιώξεις σας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ.»

Η τοπική οργάνωση της ΝΔ εξέδωσε μια χλιαρή ανακοίνωση καταδίκης του στελέχους της, κάνοντας λόγο για δηλώσεις που «δεν έχουν καμία θέση» στο κόμμα.

«Είναι ντροπή, κάποιοι, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης και κομματικής αφετηρίας, να βλέπουν τον ανθρώπινο πόνο ως αντικείμενο καμπάνιας και την εργαλειοποίησή του ως ευκαιρία για μικροπολιτικά οφέλη. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται από όλους σεβασμός στην αλήθεια, ειλικρίνεια στο πένθος και εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν θέση θεωρίες συνωμοσίας, δηλητηριώδεις φήμες και εύκολοι εντυπωσιασμοί. Και σε αυτήν την προσπάθεια οφείλουμε να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι», προσθέτει.

Αντίδραση υπήρξε και από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου, που ζήτησε την αποπομπή του στελέχους της ΝΔ από την θέση Συμπαράσταση του Δημότη που κατέχει. «Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να τον αποπέμψει άμεσα, εκτός κι αν συμφωνεί με αυτές του τις δηλώσεις. Είναι συνυπεύθυνη η Δημοτική Αρχή που του έδωσε βήμα να απευθύνεται στους δημότες, μέσα από μία θέση που διαφωνούσαμε εξ αρχής. Δεν είναι τυχαίο ότι κάτω από το 10% των Δήμων έχουν ενεργοποιήσει τέτοιου είδους θέσεις» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη Λέσβο, η κ. Καρυστιανού έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου θα δοθεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, η πρώτη συνέντευξη Τύπου από τον Σύλλογο Θυμάτων Τεμπών, μετά τη συλλογή 1,5 εκατομμυρίου υπογραφών.

Print Friendly, PDF & Email