Χάρης Δούκας: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο να κερδίσω»

«Θέλουμε να κάνουμε την ολική ανατροπή» ανέφερε ο Χάρης Δούκας

Σε συνέντευξη του, ο Χάρης Δούκας μίλησε για την είσοδο του στον β΄ γύρο των εκλογών για τον δήμο αθηναίων. Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι «Όταν ανακοινώθηκα, κάποιοι έλεγαν ότι δε θα φτιάξω ούτε ψηφοδέλτιο και υπήρχε και μεγάλος φόβος μην βγω πέμπτος, αλλά περάσαμε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάναμε μια μεγάλη νίκη και είμαι πολύ χαρούμενος».

Μιλώντας στο MEGA, ο Χάρης Δούκας ανέφερε «Πατάω στη γη, ξέρω ότι είναι δύσκολο πολύ να κερδίσω αλλά υπάρχει μια πολύ μεγάλη αποχή. Η προσπάθειά μου είναι τώρα να προσπαθήσω να πείσω τον κόσμο να έρθει να ψηφίσει, είναι άσχημο να είναι τόσο χαμηλό το ποσοστό». Στοίχημα για τον ίδιο είναι να προσέλθουν όσοι περισσότεροι στις κάλπες της Κυριακής 15/10, για την «ολική ανατροπή».

«Πιστεύω ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή»

«Υπήρχε μια εδραιωμένη πεποίθηση ότι δε θα αλλάξει τίποτα στον δήμο, ότι θα βγει ο κ. Μπακογιάννης από τον α’ γύρο, ότι οι υπόλοιποι δεν είναι ανταγωνιστικοί. Το σπάσαμε αυτό, κάναμε και την έκπληξη. Εγώ πιστεύω ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή γιατί τώρα όλοι όσοι θέλουν μια διαφορετική προσέγγιση υπάρχει μια επιλογή, η δικιά μας, και τους καλώ να την στηρίξουν.

»Νομίζω ότι πήραμε από τη δυσαρέσκεια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ, πήραμε όμως από πάρα πολλούς χώρους. Το ψηφοδέλτιο είναι περίπου 50% στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και 50% είναι οικολογία, πολιτική οικολογία, κεντροαριστερά, άλλες δημοτικές παρατάξεις και αυτό νομίζω μας βοήθησε πολύ. Είναι δηλαδή μια αυτοδιοικητική πρόταση. Θέλω να πάρω πολύ από όλους τους χώρους, θέλουμε να κάνουμε την ολική ανατροπή».

Τετ α τετ με τον Ζαχαριάδη

Το μεσημέρι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί τον υποψήφιο που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος μετά τις εκλογές δήλωσε ανοιχτά την στήριξή του στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα.

«Τον ευχαριστώ πολύ, τον τιμάει, το είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή αλλά εμείς κάναμε κάλεσμα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις που κατέβηκαν στον δήμο της Αθήνας. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες να πάνε στις κάλπες».

«Αν αυξήσουμε κατά 10% τα ποσοστά της συμμετοχής του κόσμου και πλησιάσουμε τον εθνικό μέσο όρο, τότε έχουμε μια μεγάλη δυνατότητα, γίνεται ντέρμπι και νομίζω μπορούμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο και κυρίως τους νέους ανθρώπους που τους αρέσουν οι ανατροπές και οι εκπλήξεις, και είμαστε μια τέτοια έκπληξη, να κάνουν την ολική ανατροπή», συμπλήρωσε.

Την Τετάρτη θα γίνει το debate μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Κώστα Μπακογιάννη

«Θα ήθελα να είναι ελεύθερος διάλογος με τον Μπακογιάννη»

Αύριο το βράδυ, Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια τηλεμαχία στη δημόσια τηλεόραση, οι λεπτομέρειες της οποίας θα καθοριστούν σήμερα. «Την Τετάρτη στην ΕΡΤ, το βράδυ, και χαίρομαι πάρα πολύ, το είχα πει από την πρώτη στιγμή, χάσαμε έναν γύρο χωρίς να συζητήσουμε.

Θα δούμε τις θεματικές, θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο ελεύθερο γίνεται. Εμένα η προσέγγισή μου είναι να υπάρχουν χρόνοι αλλά να υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων, απαντήσεων, σχολιασμού. Θα ήθελα να είναι ελεύθερος διάλογος, να μην είναι πολύ σκληρά δομημένος».

«Έχω δεσμευτεί ότι θα αφήσω την Πανεπιστημίου στην ησυχία της»

Ερωτηθείς για τις δράσεις που θα αναλάβει αρχικά μετά από πιθανή εκλογή του, ο κ. Δούκας είπε: «Έχω δεσμευτεί ότι θα αφήσω την Πανεπιστημίου στην ησυχία της, ό, τι έγινε έγινε, ότι θα ανοίξω τη Βασιλίσσης Όλγας και ότι δε θα υπάρξουν άλλα πειράματα.

Τα άμεσα που βάζω είναι τα σχολεία που είναι σε κακή κατάσταση και θέλουμε αμέσως να δούμε τα θέματα ασφάλειας και μετά να πάμε σε μικρά, γρήγορα θέματα όπως είναι βρύσες, δημόσιες τουαλέτες και ταυτόχρονα τα εμβληματικά που είναι το πράσινο, αντιπλημμυρικά και ενεργειακή δημοκρατία».

Βάση θα δοθεί και σε χώρους ψυχαγωγίας στον δήμο της Αθήνας.

«Ένα μεγάλο πρόβλημα στην Αθήνα είναι ότι δεν υπάρχουν χώροι ψυχαγωγίας».

Print Friendly, PDF & Email