Μπελέρης: Δένδιας – Συρίγος πίσω από την υποψηφιότητά του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας

Παρά τις διαρκείς εναλλαγές, τις διαψεύσεις και τις διαρροές περί μη συμπερίληψης του Φρέντι Μπελέρη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση.

Την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή θεωρούταν σχεδόν βέβαιο ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας δε θα ήταν υποψήφιος. Μάλιστα, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τόνιζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις εισηγήσεις των Γιώργου Γεραπετρίτη και Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr στους «σκληρούς» της συμπερίληψης του Φρέντι Μπελέρη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας (διαχειρίστηκε το θέμα κατά την θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών), καθώς και του βουλευτή Άγγελου Συρίγου.

Μάλιστα, ο Άγγελος Συρίγος διατηρεί σχέση φιλίας με τον Φρέντη Μπελέρη και όπως φαίνεται και στο tweet που έκανε χάρηκε πολύ με την εξέλιξη. «Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ», έγραψε στο twitter.

Ο πρώτος που είχε εισηγηθεί την υποψηφιότητα του Φρ. Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ήταν ο πρώην Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος τον είχε επισκεφθεί και στις αλβανικές φυλακές.

Print Friendly, PDF & Email