Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη θανάτωση του χιμπατζή – Οργή στα social media
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει καλέσει για σήμερα στις 17:00 το απόγευμα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή τη θανάτωση του χιμπατζή, χθες, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ
ΑΎΡΙΟ ΣΤΙΣ 5 Μ.Μ. – 7:30 Μ.Μ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΙΜΠΑΤΖΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
🔴Η ΠΦΠΟ συμμετέχει , στηρίζεις καλεί όλους να είναι παρόντες . pic.twitter.com/TjpTU5F0Zu— Π.Φ.Π.Ο (@pfpomospondia) June 25, 2022
Το ζώο που θανατώθηκε, ήταν το μεγαλύτερο από τους χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, 27 ετών και περίπου 1.80 σε ύψος. Όπως ενημέρωσε το Πάρκο, μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, ο μεγαλύτερος κατάφερε να περάσει τον ηλεκτροφόρο φράκτη και την τάφρο περιμετρικά του κλουβιού του, βγαίνοντας στον περιβάλλοντα χώρο. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο του Πάρκου για ανάλογες περιπτώσεις.
«Ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα» ενημέρωνε σε ανακοίνωσή του το Αττικό Πάρκο.
Καταιγισμός επικρίσεων στα social media
Ωστόσο, παρά τις εξηγήσεις του Πάρκου περί ασφάλειας του κοινού, η οργή στα social media περίσσευε, τόσο για την απόφαση θανάτωσης του ζώου και όχι νάρκωσής του, όσο εν γένει για τη λειτουργία τέτοιων χώρων εγκλεισμού και βασανισμού πλασμάτων.
Να είσαι ένα υπέροχο πλάσμα, να σε έχουν μια ζωή φυλακισμένο, να καταφέρνεις να δραπετεύσεις και να σε δολοφονούν.
Κάθετα αντίθετος σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα. Σταματήστε να τα επισκέπτεστε. Μην εκθέτετε τα παιδιά σε τέτοια βαρβαρότητα. #ΑττικοΖωολογικοπαρκο #Χιμπατζης— Spiros Soulis (@spirossoulis) June 25, 2022
Τα μόνα επικίνδυνα ζώα είναι οι ιδιοκτήτες των ζωολογικών κήπων και τσίρκων.#cancel_Αττικο_Παρκο #χιμπατζης #αττικο_παρκο #cancel_Αττικο_Παρκο
— Ο πρώτος του χωριού ® (@1stinthevillage) June 25, 2022
Γιατί δεν κλείνει επιτέλους το αττικό πάρκο; 2022 έχουμε. Τα ζώα δεν είναι εκθέματα #αττικο_παρκο
— N_@tash_@ (@Ntash83036078) June 26, 2022
πηγή: ethnos.gr