Υπό αμφισβήτηση η εγκυρότητα των υπουργικών διαταγμάτων

Υπό αμφισβήτηση τίθεται για πρώτη φορά η εγκυρότητα των υπουργικών διαταγμάτων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ένα χρόνο μετά την επιβολή τους.

Η υπόθεση ηγέρθη χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και θα εκδικαστεί στις 11 Απριλίου όπου αναμένεται να κατατεθεί η θέση του Γενικού Εισαγγελέα. Στην περίπτωση που πετύχει, θα έχει οικονομικές και πολιτικές συνέπειες, καθότι, όλοι όσοι έχουν πληγεί λόγω των μέτρων, θα μπορούν να προσφύγουν στο δικαστήριο απαιτώντας αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Γενικός Εισαγγελέας καλείται να απαντήσει στις τοποθετήσεις ότι πρώτο, ο υπουργός Υγείας δεν είναι αρμόδιος και δεν δύναται να εκδίδει τα συγκεκριμένα διατάγματα, και δεύτερο, τέτοια διατάγματα ισχύουν μόνο μετά από έγκριση της Βουλής.

Συγκεκριμένα, χθες προσήλθε στο Δικαστήριο ο ιερέας της περιφέρειας Ακακίου, με ποινική δίωξη σε βάρος του για αδικήματα τα οποία κατά τον ισχυρισμό της κατηγορούσας Αρχής παραβιάζουν τον περί λοιμοκαθάρσεως νόμο και τα διατάγματα του υπουργού Υγείας σε σχέση με τα μέτρα που λήφθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Την περίοδο της καταγγελίας απαγορευόταν η παρουσία πιστών κατά τον εκκλησιασμό.

πηγή: dialogos.com.cy

Print Friendly, PDF & Email