Ξέσπασε πόλεμος Μαρινάκη – Μελισσανίδη: Ο Κούγιας ξεδίπλωσε το οπλοστάσιο

Εν μέσω αντικρουόμενων πυρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ξέσπασμα της παρασκηνιακής και υποβόσκουσας επιχειρηματικής σύγκρουσης μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Δημήτρη Μελισσανίδη σηματοδότησε με τη διάρκειας 90 λεπτών συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας, τη Δευτέρα, θέτοντας μάλιστα κυβέρνηση και πολιτικό προσωπικό σε ρόλο… διαιτητών.

Βαριές αποκαλύψεις, επιθετική ρητορική, απειλές και δράσεις που σηματοδοτούν την αναβάθμιση της σοβούσας σύγκρουσης Μαρινάκη – Μελισσανίδη σε all-out war, πραγματοποίησε ο ποινικολόγος και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Αλέξης Κούγιας.

Αν και η μήνυση στρέφεται κατά συγκεκριμένων θεσμικών παραγόντων του ποδοσφαίρου, ο ίδιος τους χαρακτήρισε ενεργούμενα και αχυρανθρώπους του Δημήτρη Μελισσανίδη, σκιαγραφώντας παράλληλα μια υπόγεια σχέση του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον πρών γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την διακοπή του πρωταθλήματος, της Δικαιοσύνης για τα στημένα παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι διαθέτει αποδεικτικό υλικό. Δεν έμεινε όμως εκεί, μεταξύ άλλων, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ των δολοφονιών στον κόσμο της νύχτας, με επιχειρηματία του ποδοσφαίρου και των καυσίμων. Συνδυαστικά, με τις καταγγελίες του ο Αλέξης Κούγιας φωτογράφιζε ένα δίκτυο ανθρώπων με σημείο αναφοράς άλλοτε τον Δημήτρη Μελισσανίδη και άλλοτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στο σκηνικό που διαμορφώνεται η μήνυση κατά θεσμικών παραγόντων του ποδοσφαίρου δεν είναι η υπέρτατη επιθετική πράξη, αλλά ο μοχλός πίεσης που στόχο έχει να προκαλέσει τριγμούς στο οικοδόμημα ΕΠΟ και ΕΠΑΕ, σπάζοντας τα στεγανά και αναγκάζοντας την κυβέρνηση να παρέμβει. Παράλληλα, οι υψηλοί τόνοι, οι αναφορές στους φιλάθλους και η προσπάθεια εμπλοκής του συνόλου του πολιτικού προσωπικού, στόχο έχουν να δημιουργήσουν συνθήκες υψηλού πολιτικού ρίσκου, πειθαναγκάζοντας το Μαξίμου να αντιδράσει.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Κούγιας θέλησε να δείξει την επικείμενη αλλαγή πολιτικής, με αναφορές στους Φλωρίδη, Χρυσοχοΐδη και τον ρόλο τους σε προηγούμενα πλήγματα κατά συγκεκριμένων οργανώσεων στον αθλητισμό.

Print Friendly, PDF & Email