Βολεμάτων…. συνέχεια – Στο Προεδρικό και η δεύτερη κουμπάρα του Χριστοδουλίδη

Αποκαλύψεων συνέχεια για τους καταχρηστικούς διορισμούς από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτή την φορά διερευνάται η δεύτερη κουμπάρα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, η οποία μας υποσχόταν «νέο ήθος και αξιοκρατίας στην επιλογή προσώπων που προσλαμβάνει συμβούλους και συνεργάτες σε Προεδρικό και υπουργικά γραφεία, με μοναδικό κριτήριο, όπως αποδεικνύεται, το ρουσφέτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια», προς διερεύνηση βρίσκεται η απόσπαση κυρίας από το Υπουργείο Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο, που συνδέεται με την προσωπική σχέση της κουμπαριάς με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται οτι πρόκειται και πάλι για περίπτωση ευνοιοκρατίας, φαίνεται πως δεν είναι ξεκάθαρα τα καθήκοντα της στο προεδρικό.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη κυρία συγκαταλέγεται στο ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό στη θέση κλητήρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποσπαστεί στο τμήμα εκδηλώσεων του Προεδρικού, θέση που προηγουμένως το προσωπικό ασκούσε χρέη γραμματειακής υποστήριξης.

Σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης ανέφερε στην εφημερίδα «Αλήθεια» ότι το πρόσωπο αυτό είναι ωρομίσθιος κλητήρας.

Πρόσθεσε ότι από έλεγχο της Ελεγκτικής φαίνεται ότι κατά καιρούς απασχολείτο παράνομα ως ιδιαίτερα γραμματέας. Ανέφερε ακόμα ότι η Ελεγκτική έχει ήδη αποστείλει επιστολή και αφού τεκμηρίωσαν την επί 30 σχεδόν έτη προνομιακή μεταχείριση της συγκεκριμένης υπαλλήλου, έχουν εξηγήσει ότι αν της ανατεθούν άλλα καθήκοντα από αυτά του ωρομίσθιου κλητήρα, θα πρόκειται για παράνομη πράξη.

Η συγκεκριμένη κυρία συγκαταλέγεται στο ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό στη θέση αχθοφόρου κλητήρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποσπαστεί στο τμήμα εκδηλώσεων του προεδρικού, θέση που προηγουμένως το προσωπικό ασκούσε χρέη γραμματειακής υποστήριξης.

Έχουμε ήδη αποστεί λει επιστολή και, αφού καταγράψαμε την επί 30 σχεδόν έτη προνομιακή μεταχείριση της συγκεκριμένης υπαλλήλου, έχουμε εξηγήσει ότι αν της ανατεθούν οποιαδήποτε καθήκοντα άλλα από αυτά του ωρομίσθιου κλητήρα, τότε θα πρόκειται για παράνομη πράξη, πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης.

πηγή: dialogos.com.cy

Print Friendly, PDF & Email