Βενετία: Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες από το σημείο της τραγωδίας με το λεωφορείο – Τα πιθανά αίτια

Σοκαρισμένη είναι η Ιταλία από το τροχαίο με τους τουλάχιστον 21 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά και τους 15 τραυματίες στο Μέστρε, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Βενετία εξαιτίας πτώσης λεωφορείου από γέφυρα το βράδυ της Τρίτης (3/10).

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Λεονάρντο ο οποίος βρίσκονταν στο σημείο της τραγωδίας.

«Άκουσα ένα δυνατό φρενάρισμα, σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν τρένο», δήλωσε.

«Μετά ακούστηκε ο θόρυβος της σύγκρουσης, η πρόσκρουση. Σοκαρίστηκα και κοιτάζοντας κάτω είδα καπνό και άκουσα ανθρώπους να φωνάζουν για βοήθεια».

Ο ίδιος έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος. «Ήθελα να βοηθήσω, αλλά με σταμάτησε ένας φίλος μου και μια αστυνομικός επειδή το λεωφορείο εξακολουθούσε να καίγεται και υπήρχε κίνδυνος έκρηξης. Οι διασώστες έφτασαν μετά από περίπου 20 λεπτά».

Για σκηνικό αποκάλυψης έκανε λόγο ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουγκνάρο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο, σε ανάρτησή του στο Twitter. Μάλιστα κήρυξε τη σημερινή ημέρα πένθους για τη Βενετία, η οποία βίωσε το χειρότερο δυστύχημα στην ιστορία της.

Ποιο είναι το πιθανό σενάριο για το δυστύχημα

Στο μεταξύ οι Αρχές έχουν ξεκινήσει την έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. Η ασθένεια του οδηγού είναι μία από τις πρώτες υποθέσεις για τα αίτια του ατυχήματος του λεωφορείου στο Μέστρε. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον τόπο της καταστροφής, ο διοικητής της δημοτικής αστυνομίας της Βενετίας, Μάρκο Αγκοστίνι, ανέφερε ότι από τα ευρήματα δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος στην άσφαλτο. Το λεωφορείο, ένα «ηλεκτροκίνητο όχημα», εξήγησε, «έσπασε το προστατευτικό κιγκλίδωμα και κατέληξε στον γκρεμό, παίρνοντας φωτιά κατά την πρόσκρουση στο έδαφος. Το ότι υπήρξε ασθένεια του οδηγού είναι μια υπόθεση», είπε ο Αγκοστίνι, προσθέτοντας ότι «άλλες θα πρέπει να επαληθευτούν».

Μία άλλη υπόθεση είναι αυτήτης σύγκρουσης με άλλο όχημα πριν από τη συντριβή. Στη δεύτερη περίπτωση, ένα πιθανό άλλο όχημα θα είχε εγκαταλείψει τον τόπο της τραγωδίας.

Ποιοι ήταν οι επιβάτες

Σύμφωνα με την Il Gazzettino. σε αυτό επέβαιναν Ουκρανοί, Γερμανοί, Κροάτες και Γάλλοι τουρίστες.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς απανθρακώθηκαν, ενώ μεγάλος είναι ο φόβος ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα είναι μεγαλύτερος καθώς υπάρχουν πέντε σοβαρά τραυματίες.

Ο οδηγός ήταν Ιταλός, σαράντα ετών, με επτά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα.

Print Friendly, PDF & Email