Β.Μαρινάκης: Mega deal στη ναυτιλία – Δημιουργεί το μεγαλύτερο στόλο μεταφοράς LNG

Ένα mega deal στον χώρο της ναυτιλίας ανακοίνωσε η Capital Product Partners συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Συγκεκριμένα η Capital Maritime θα προχωρήσει την εξαγορά 11 νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG (υγροποιημένου αερίου) έναντι συνολικού τιμήματος 3,13 δισ. δολαρίων.

Η ναυτιλιακή καθίσταται έτσι η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια πλοίων μεταφοράς LNG στο αμερικανικό χρηματιστήριο και μία από τις πέντε μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες με εταιρική αξία (enterprise value) 5,8 δισ. δολάρια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετονομάζεται σε «Capital New Energy Carriers L.P.» (ticker:CNEC), αντανακλώντας τη δέσμευσή της στην υποστήριξη της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης προς τη βιωσιμότητα και την καινοτομία.

Τα συγκεκριμένα πλοία, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα, είναι κατασκευασμένα από τα κορυφαία ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries στη Νότιο Κορέα και αναμένεται να παραδοθούν σε επιφανείς ναυλωτές όπως η Qatar Energy Trading LLC, η Tokyo LNG Tanker Co. Ltd., η LNG Marine Transport Limited.

Τα πλοία θα αγοραστούν μέσω της απόκτησης του 100% των συμμετοχών στις αντίστοιχες πλοιοκτήτριες εταιρείες. Η Capital Product Partners L.P., με την υποστήριξη του βασικού μετόχου, της Capital Maritime, έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 500 εκατ. δολαρίων μέσα από Προσφορά Δικαιωμάτων διαθέσιμη σε όλους τους Κατόχους Μεριδίων.

Print Friendly, PDF & Email