ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ «Η επιστροφή στην ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»

γράφει στο peripteron.eu η Τερέζα Βαλαβάνη, ψυχολόγος και κάτοικος Ηρακλέιου Κρήτης

Όλα κόβονται και ράβονται στις μέρες στα μέτρα αυτών, που αφηγούνται το κυρίαρχο αφήγημα. Η Υγεία, η Ελευθερία, η Δημοκρατία, το Σύνταγμα, η Ιδεολογία, η Θρησκεία. Ρώτησα σήμερα το πρωί σε μικροβιολογικό εργαστήριο, εάν μπορώ να κάνω το Rapid Test, που σαν νέο χαρτί κοινωνικών φρονημάτων ανοίγει τις πόρτες του Παραδείσου και του γυμναστηρίου μου, με πτυελοσακούλα και όχι με μπατονέτες, μιας που πρόσφατες έρευνες και στην Κύπρο έδειξαν ότι οι μπατονέτες περιέχουν επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες (οξύδειο του αιθυλενίου) και εισέπραξα την εξής αμίμητη απάντηση από τον μικροβιολόγο: «Όχι, δεν γίνεται τώρα πλέον το τεστ με σακούλα, γιατί θεωρείται αναξιόπιστο. Τι σας πειράζει αυτό με τις μπατονέτες; Και το χαρτί των τσιγάρων εμπεριέχει καρκινογόνες ουσίες».

Είναι ήλιου φαεινότερο, ότι όλοι αυτοί που κόβουν φλέβες για την υγεία μας, μόνο για την υγεία μας δεν ενδιαφέρονται. Ήδη οι απλοί άνθρωποι με όλη αυτή την πίεση και τον πανικό που δεχόμαστε καθημερινά, ώστε να εμβολιαστούν όλοι, θέλουμε δεν θέλουμε, τρελαίνονται και άρχισαν δημόσια να παραμιλούν. Φορούν μάσκες (ακόμα και οικειοθελώς μόνοι τους στα πάρκα και στο αυτοκίνητο) επί ώρες και αναπνέουν το διοξείδιο του άνθρακα που παράγουν αντί για οξυγόνο. Έχουν χάσει το πρόσωπο τους. Δεν αναγνωρίζουν τον άλλο άνθρωπο δίπλα τους. Κρατούν αποστάσεις ακόμα κι απο τους αγαπημένους τους. Μια απλή αγκαλιά έχει γίνει η πιο επικίνδυνη χειρονομία. Το να πιείς ένα καφέ με τους φίλους σου σε μια πλατεία το πιο πολύτιμο αγαθό. Το ανοσοποιητικό μαςσύστημα, με το οποίο κανείς δεν ασχολείται σαν να μην υπάρχει και όλα λειτουργούν σαν να έχουμε ανοσοποιητικό νεογέννητου εκμηδενίζεται μέσα από συνεχή κύματα τρομολαγνικών ειδήσεων, αδιάκοπο εκφοβισμό, απομόνωση, συνεχές άγχος, εναλλασσόμενες απαγορεύσεις, κατάθλιψη, ενοχές, στέρηση της στοιχειώδους ελευθερίας, χειραγώγηση, ανθυγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής, απέραντο θυμό και οργή. Ειρηνικοί πολίτες μετατρέπονται για να μπορέσουν να εκτονωθούν φαντασιωσικά σε serial killers πολιτικών προσώπων και της κουστωδίας τους. Πότε μας απαγορεύουν τις βόλτες στην φύση, άλλες φορές το κολύμπι τον Χειμώνα, τώρα το γυμναστήριο. Η Ελλάδα και ο πλανήτης γη έχει μετραπεί σ ́ ένα γιγαντιαίο τρελοκομείο, όπου η κοινή λογική και οι βασικές αρχές της ιατρικής επιστήμης, όπως ότι δεν εμβολιάζεις μέσα σε μία πανδημία, γιατί έτσι ενισχύεις και μεταλλάζεις το ιό, έχουν πάει περίπατο. Όλα δε τα επιτεύγματα της επιστήμης της ψυχολογίας χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν με επιτυχία τους ανθρώπους σε αγέλες τρομοκρατημένων χειραγωγούμενων πειραματόζωων, που τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος κατέχει την αλήθεια και την αθανασία και ποιος είναι ο παραπλανημένος από τα ψεύδη των καιρών, καταδικασμένος να πεθάνει από τις παρενέργειες του εμβολίου ή από τις παρενέργειες του κορωνοϊού.

Πως επιτρέψαμε να γίνει έτσι η ζωή μας; Στο όνομα του υποτιθέμενου κινδύνου για την υγεία μας, χάσαμε κάθε ποιότητα ζωής, κάθε ίχνος λογικής και κάθε ελευθερία. Κάθε ανθρώπινη ποιότητα. Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια χάσαμε επιτεύγματα, για τα οποία η ανθρωπότητα χρειάστηκε αγώνες αιώνων, ούτως ώστε να καταφέρει να ξεφύγει από την βαρβαρότητα και τον πρωτογονισμό.

«Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.
Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω».
Κ. Καβάφης, «Τείχη» (1897)

Print Friendly, PDF & Email