Του κορωνοϊού και των… ανοιγμάτων!
Άντονι Φάουτσι, 80, Αμερικανός ιατρός, καθηγητής ανοσολογίας, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων της Αμερικής, Υπεύθυνος Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ για θέματα Δημόσιας Υγείας. «Η εξάλειψη της ευλογιάς και της πολιομυελίτιδας θα ήταν αδύνατη με την υπάρχουσα παραπληροφόρηση», δήλωσε προχθές, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη βαθιά ανησυχία του για την επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, τη στιγμή μάλιστα που το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται και μολύνει ανθρώπους με φοβερή ταχύτητα. Ο κ. Φάουτσι, (φωτό), που έχει ασχοληθεί επί χρόνια και εις βάθος, σε επίπεδο διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας με ασθένειες όπως AIDS/HIV, λοιμώξεις του αναπνευστικού, διαρροϊκές παθήσεις, φυματίωση, ελονοσία καθώς και αναδυόμενες ασθένειες όπως ο Έμπολα και το Ζίκα, είναι πεπεισμένος ότι οι ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις-θεωρίες που διασπείρονται πολλαπλασιαζόμενες στα social media, είναι η πηγή του κακού του ανετιεμβολιαστικού κινήματος, και ταυτόχρονα ο μεγάλος φίλος και σύμμαχος του Covid-19.
Μ.Π., αναγνώστης της στήλης, μας έστειλε προχθές μέιλ λέγοντας: «Σε σχέση με τα τελευταία θλιβερά γεγονότα στο συγκρότημα ΜΜΕ Δίας, μου έχει κάνει εντύπωση που κανένα μέσο ή άτομο (επίσημο ή ανεπίσημο) δεν αναφέρθηκε σε αυτά χρησιμοποιώντας τη λέξη τρομοκρατία. Αν δεν είναι τρομοκρατία αυτό που έγινε και αυτό που έζησαν οι εργαζόμενοι τότε τι είναι; Απλά σας παραθέτω τον προβληματισμό μου». Για να είμαι ειλικρινής, δεν έλεγξα εάν έγινε ή όχι χρήση της λέξης που αναφέρει ο κ. Μ.Π. (αν και ο ίδιος επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο μεταδόθηκε από τον Alpha), αλλά προσωπικά συμφωνώ μαζί του, και δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να χαρακτηρίσω την επίθεση των αντιεμβολιαστών στο συγκεκριμένο συγκρότημα ως πράξη τρομοκρατίας και τους πρωταγωνιστές της ως τρομοκράτες.
Ντομινίκ Κάμινγκς, 49, Βρετανός ειδήμων σε θέματα πολιτικής στρατηγικής, διετέλεσε βασικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020. Σε συνέντευξή του στο BBC που μεταδόθηκε χθες, είπε ότι το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς ο πρωθυπουργός δίσταζε να πάρει πιο σκληρά μέτρα κατά του Covid, γιατί πίστευε ότι οι άνθρωποι που πέθαιναν τότε από τη νόσο «ήταν ουσιαστικά όλοι άνω των 80». Επιπλέον, σύμφωνα με τον Κάμινγκς, ό Τζόνσον του έστειλε μήνυμα στο κινητό γράφοντας «δεν τα τρώω πια όλα αυτά τα δραματικά που διαδίδει για τον ιο το NHS (το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας), και ότι κατ’ ουσία ο πρωθυπουργός ήθελε να αφήσει τον Covid «να σαρώσει τη χώρα», αντί να καταστρέψει την οικονομία. Ο Κάμινγκς είχε αναγκαστεί σε παραίτηση τότε, όταν έγινε γνωστό στα ΜΜΕ ότι, ενώ είχε ο ίδιος εκδηλώσει συμπτώματα κορωνοϊού, ξεκίνησε οδικώς από το Λονδίνο και πήγε στο Ντάραμ για να επισκεφθεί τους γονείς του, μέσα στο πιο σκληρό λοκντάουν. Ο Μπόρις Τζόνσον, 56, τον Απρίλιο του 2020 είχε νοσήσει βαριά με τον ιό και εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στα λεγόμενα του Κάμινγκς η Ντάουνινγκ Στρήτ απάντησε ότι ο πρωθυπουργός «είχε λάβει τότε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές των πολιτών, έχοντας λάβει τις καλύτερες επιστημονικές συμβουλές από την αρχή της πανδημίας».
Υστερόγραφο: Από το κακό, και όχι αναγκαστικά σχεδιασμένο, παιχνίδι που παίζουν οι ειδήσεις. Χθες, στην ιστοσελίδα της έγκυρης Καθημερινής των Αθηνών, δίπλα-δίπλα, δύο ειδήσεις με… ανοίγματα. (1) Το άνοιγμα των Βαρωσίων που προανήγγειλαν οι Ερντογάν-Τατάρ στην Κύπρο που απλά, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «θα λειτουργήσει ως ένας ακόμη λόγος πίεσης για την άμεση επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό με πίεση ασφυκτική για την Λευκωσία». Και (2) Την είδηση ότι «ανοίγει ξανά από τη Δευτέρα η Μύκονος», αφού αποφασίστηκε να μην παραταθεί το καθεστώς του μίνι λόκνταουν που επιβλήθηκε στο νησί το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω ρεκόρ κρουσμάτων σε ελάχιστα 24ωρα.
πηγή: philenews.com








