Το ντοκιμαντέρ του Ολιβέρ Στόουν για την Ουκρανία που εξηγεί πολλά για τη σημερινή κατάσταση

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης γνωρίζει πολύ καλά την ρωσική πολιτική και προσφέρει μια διεισδυτική ματιά στο ουκρανικό ζήτημα μέσα από το ντοκιμαντέρ «Ukraine on Fire», παραγωγής του 2016.

«Η κρίση στην Ουκρανία γίνεται συνεχώς πιο επικίνδυνη και πιο παράλογη» τόνισε ο βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και ντοκιμαντερίστας Όλιβερ Στόουν. «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει στο τι ακριβώς σκέφτονται οι Ρώσοι, κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό τους» σημείωσε ο Όλιβερ Στόουν στο podcast «Sheer Intelligence», ασκώντας παράλληλα δημόσια κριτική στη διοίκηση των ΗΠΑ για την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία.

«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ προκαλούν συστηματικά την Ρωσία χρησιμοποιώντας την Ουκρανία. Ήδη από το 2014 κρατά αυτή η σύγκρουση και τώρα έφτασε σε ένα σημείο που ο Πούτιν έπρεπε να αντιδράσει, γιατί δέχεται πιέσεις στο εσωτερικό. Δεν πιστεύω ότι θα έμενε στην εξουσία εάν δεν δρούσε κατά της Ουκρανίας» εκτιμά ο Στόουν.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης γνωρίζει πολύ καλά την ρωσική πολιτική, ενώ μέσα από το ντοκιμαντέρ του «Ukraine on Fire», παραγωγής του 2016, προσφέρει μια διεισδυτική ματιά στο ουκρανικό ζήτημα και ερμηνεύει πολλά από όσα συμβαίνουν σήμερα.

Δείτε το ντοκιμαντέρ:

πηγή: rosa.gr

 

Print Friendly, PDF & Email