Τέμπη: Σύστησαν Επιτροπή Διερεύνησης του δυστυχήματος 9 μήνες μετά την τραγωδία

Για την τραγωδία και η ΡΑΣ είχε ξεκινήσει αυτεπάγγελτο έλεγχο δεδομένου ότι δεν υπήρχε ενεργός Οργανισμός Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

Εννέα μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε η σύσταση Επιτροπής από τον ΟΣΕ για τη διερεύνηση της τραγωδίας που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Όπως σημειώνει η δημοσιογράφος Μαρία Λιλιοπούλου στο Έθνος, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων (ERA) έχει ορίσει τρία μέλη του με αποκλειστικό τους καθήκον τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών και την υποβοήθηση του νεοσύστατου Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφαλείας Μεταφορών (ΕΟΔΑΣΑΑΜ) και έχει ενημερώσει σχετικώς τις ελληνικές αρχές, ο αντίστοιχος ελληνικός Οργανισμός δεν έχει στελεχωθεί ακόμα και στο δυναμικό του δεν περιλαμβάνεται ούτε ένας διερευνητής επί σιδηροδρομικών ατυχημάτων.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι έως και αρκετούς μήνες μετά το δυστύχημα η χώρα μας διέθετε Οργανισμό Διερεύνησης μόνο στα χαρτιά, καθώς η παλαιότερη Αρχή που είχε συσταθεί ουσιαστικά δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ, ενώ και όταν προβλέφθηκε νομοθετικά εκ νέου η σύσταση του, ο Οργανισμός παρέμενε ανενεργός. Διοίκηση απέκτησε μόλις στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ενώ έως και σήμερα δε διαθέτει κανέναν διερευνητή για το σιδηροδρομικό αντικείμενο. Αυτήν την περίοδο γίνεται προσπάθεια να στελεχωθεί καθώς το ζήτημα επείγει και δεδομένης της ανάγκης διερεύνησης του συγκεκριμένου πολύνεκρου δυστυχήματος, χωρίς ωστόσο να έχει αποφέρει ακόμα αποτελέσματα.

Ο ΟΣΕ συστήνει τώρα Επιτροπή Διερεύνησης

Παράλληλα ο ΟΣΕ μόλις την περασμένη Παρασκευή φαίνεται πως θεώρησε απαραίτητο να συστήσει Επιτροπή για τη διερεύνηση της τραγωδίας, η οποία θα προχωρήσει στην έκδοση εσωτερικού πορίσματος. Κι αυτό εννέα μήνες μετά το δυστύχημα και παρά το γεγονός ότι η διαδικασία προβλέπεται από τους κανονισμούς ανεξαρτήτως του εάν υπάρχει ή όχι Ανεξάρτητος Οργανισμός Διερεύνησης καθώς θεωρείται πως και οι ίδιοι οι σιδηροδρομικοί φορείς οφείλουν να διερευνούν όλα τα περιστατικά προκειμένου να διαπιστώσουν τα προβλήματα στη λειτουργία και να τα επιλύσουν.

Η κίνηση του ΟΣΕ, πάντως, έγινε αφού είχε δεχτεί σχετικές επιστολές από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και η προσφάτως ορισθείσα διοίκηση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ζήτησε το πόρισμά της προκειμένου να το συμπεριλάβει στο σχετικό φάκελο. Ωστόσο όπως γίνεται αντιληπτό εφόσον δεν υπήρχε επιτροπή, δεν υπήρχε και πόρισμα.

Από την πλευρά της η Hellenic Train, όπως σημειώνουν πηγές της, έχει ήδη προβεί στη διερεύνηση του δυστυχήματος από τη δική της Διεύθυνση και το πόρισμά της θα κατατεθεί στη ΡΑΣ.

Οι διερευνητές του ΕΟΔΑΣΑΑΜ δεν έκαναν ποτέ αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι και το γεγονός ότι οι ερευνητές του ΕΟΔΑΣΑΑΜ είναι άγνωστο εάν μπορούν να συμβάλουν στην πλήρη διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη καθώς βασικές προϋποθέσεις είναι:

Άμεση πρόσβαση στον τόπο του ατυχήματος ή του συμβάντος, καθώς και στο σχετικό τροχαίο υλικό και τις εγκαταστάσεις υποδομής και τις εγκαταστάσεις ελέγχου και σηματοδότησης της κυκλοφορίας,
Δικαίωμα άμεσης καταγραφής των αποδεικτικών στοιχείων και ελεγχόμενης απομάκρυνσης των συντριμμιών, των εγκαταστάσεων ή στοιχείων υποδομής για εξέταση ή ανάλυση.
Δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων του εμπλεκόμενου στο ατύχημα ή συμβάν σιδηροδρομικού προσωπικού και λοιπών μαρτύρων.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, τόσους μήνες μετά έχει χαθεί κάθε αμεσότητα σε αυτές τις προϋποθέσεις.

Ίσως γι΄αυτό το λόγο πηγές κοντά στην υπόθεση να εκφράζουν ανησυχία ότι είναι περιορισμένη η δυνατότητα διερεύνησης εκ μέρους του νεοσυσταθέντος Οργανισμού καθώς, όπως σημειώνουν, βασει της διεθνούς εμπειρίας, αλλά και του πρωτοκόλλου των αεροπορικών δυστυχημάτων, οι διερευνητές είναι εκείνοι που αποδεσμεύουν το χώρο και τα συντρίμμια. Στην περίπτωση των Τεμπών όμως η εν λόγω έκταση έχει μπαζωθεί και όλα έχουν απομακρυνθεί.

Η διερεύνηση της ΡΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι για την τραγωδία των Τεμπών και η ΡΑΣ είχε ξεκινήσει αυτεπάγγελτο έλεγχο δεδομένου ότι μετά το δυστύχημα δεν υπήρχε ενεργός Οργανισμός Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων. Η εν λόγω έρευνα – σύμφωνα με πηγές κοντά στην υπόθεση – έχει «παγώσει» καθώς η βασική διερεύνηση πλέον μπορεί να διενεργηθεί από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ και θα πρέπει να αναμένεται το δικό του πόρισμα, ενώ επιπλέον όσο παραμένει ανοιχτή η ανακριτική διαδικασία δυσχεραίνεται η αποστολή στοιχείων στους σιδηροδρομικούς φορείς, δηλαδή τον ΟΣΕ και τη Hellenic Tran κάτι που πρέπει να προηγηθεί των ακροάσεων, καθώς πολλά απ΄αυτά χαρακτηρίζονται «εμπιστευτικά» και αποτελούν μέρος της ανακριτικής διαδικασίας.

Print Friendly, PDF & Email