ΣΥΡΙΖΑ: Στην πόρτα της εξόδου ο Τσακαλώτος

Ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-μέσω και της χθεσινής συνάντησης με τον Ανδρουλάκη- μετατοπίζοντας σταθερά τον ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά, η αριστερή πτέρυγα του κόμματος ετοιμάζεται για τη μεγάλη έξοδο…

Τα μηνύματα αποχώρησης εστάλησαν και χθες από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και έριξε «λάδι στη φωτιά» της συζήτησης για τη δημιουργία ενός νέου αριστερού κόμματος. Παράλληλα κατέδειξε ότι παραμένουν αγεφύρωτες οι διαφορές με την ηγεσία του κόμματος. «Μπορούμε να είμαστε σε αυτό το κόμμα; Υπάρχει χώρος σ’ αυτό το κόμμα; Κανείς εδώ δεν θεωρεί ότι πρέπει να είμαστε σε ένα κόμμα που έχει τις ιδέες μόνο τις δικές μας. Συνθήκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να είναι ένα πλουραλιστικό κόμμα. Πολύ μακριά από εμάς, ότι δεν μας αρέσει πια αυτό το κόμμα, γιατί δεν έχει τις δικές μας ιδέες» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την «εποχή» και στην οποία συμμετείχαν και τα υπό διαγραφή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, Σκουρλέτης και Βίτσας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για αρχηγισμό και κυβερνητισμό εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας ευθείες βολές προς τον Κασσελάκη και την ηγετική του ομάδα. «Το ερώτημα είναι αν με αυτή τη ρευστοποίηση, αυτό τον αρχηγισμό, αν μπορούμε να είμαστε σ’ αυτό το κόμμα. Αυτό το τοξικό κλίμα, που είναι σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο, δεν το έχω ξανασυναντήσει. Αυτό δεν δημιουργεί μόνο πρόβλημα αισθητικό. Στην Πολιτική Γραμματεία 17 μέλη έκαναν 17 καλές ομιλίες, κριτική στον πρόεδρο, για το τι είπε στο ΣΕΒ, για το Ισραήλ. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ουδείς από την άλλη πλευρά απάντησε. Κανένας. Τι μάθημα παίρνω εγώ; Ότι η πολιτική συζήτηση δεν τους αφορά.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου δεν τους αφορά. Τους αφορά ένας μηχανισμός, που θεωρούν ότι έχουν πλειοψηφία. Πολιτική συζήτηση με αυτούς τους όρους είναι δύσκολη». Επισήμανε.

Print Friendly, PDF & Email