ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση Δραγασάκη από την Κεντρική Επιτροπή – Παραμένει στο κόμμα, εύχεται καλή δύναμη στους αποχωρήσαντες

Με επιστολή του στη Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γιάννης Δραγασάκης, από τα ιστορικά και ιδρυτικά στελέχη του κόμματος, κάνει γνωστή την παραίτησή του από το όργανο.

Σημειώνει ότι δεν μπορεί να είναι μέλος του οργάνου εφόσον διαφωνεί με την πορεία του κόμματος υπό την παρούσα ηγεσία, εν τούτοις εν όψει της αυριανής συνεδρίασης, καταθέτει κείμενο συμβολής για τον προσυνεδριακό διάλογο καθώς όπως δηλώνει παραμένει στο κόμμα συνεχίζοντας να αγωνίζεται για τις αξίες και τις ιδέεες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρει: «… η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Καλή δύναμη στους εντός αλλά και… στους εκτός

Στο κείμενό του, μεταξύ άλλων εύχεται καλή δύναμη σε όσους επιλέγουν να συνεχίσουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όσους επέλεξαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους εκτός του μέχρι πρότινος κόμματός τους:

«Εύχομαι καλή δύναμη και αντοχή σε όσους και όσες επιλέγουν να δώσουν τη μάχη για τις αξίες της Αριστεράς και να υπερασπιστούν την ιστορία και το έργο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μέσα από τις γραμμές του. Ο αγώνας τους θα είναι δύσκολος αλλά αξίζει να δοθεί από όσους τον επιλέξουν, για να μείνουν ανοιχτές οι γέφυρες με το αύριο. Εύχομαι επίσης, καλή δύναμη και καλή τύχη σε όσους και όσες επιλέγουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έχω βρεθεί στη θέση τους στο παρελθόν, υπό διαφορετικές συνθήκες, και ξέρω πως το νέο θέλει τόλμη, θυσίες και σκληρή δουλειά».

 

Print Friendly, PDF & Email