ΣΥΡΙΖΑ: Μπεκατώρου, Παππάς, Χατζηχρήστου, Παπαδημητριάδης – Τέσσερις υποψηφιότητες έκπληξη για την ευρωλίστα

Εκτός από τα γνωστά και δραστήρια κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσαν υποψηφιότητα για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, υπάρχουν στον πρώτο κατάλογο των ονομάτων που ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου και πρόσωπα εκπλήξεις.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, λίγο ως πολύ αναμενόταν να είναι στη λίστα. Έχει στενές σχέσεις με τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με τον Αλέξη Τσίπρα. Η δραστηριοποίησή του γύρω από το κόμμα δεν διαταράχθηκε ούτε όταν η «ενδιάμεση ηγεσία», από την παραίτηση δηλαδή του κ. Τσίπρα μέχρι την εκλογή του κ. Κασσελάκη, του αφαίρεσε το εγκεκριμένο από την κεντρική επιτροπή χρίσμα για το δήμο της Αθήνας.

Αλλά η πρώτη μεγάλη έκπληξη είναι η πρώην αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ξεκίνησε και το κίνημα «metoo» στην Ελλάδα, προκαλώντας πολιτικό και κοινωνικό σεισμό.

Η κυρία Μπεκατώρου, έχοντας παρουσία στα κοινωνικά κινήματα, προκάλεσε την προσοχή του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο βολιδοκοπήθηκε ενόψει των ευρωεκλογών, καθώς η Κουμουνδούρου εκτιμά τις προσπάθειές της και θεωρεί ιδιαίτερα συμβολική την παρουσία της στη λίστα.

Παρότι στις συζητήσεις που έγιναν στο μεταξύ, τής προτάθηκε να ανακοινωθεί ξεχωριστά, η ίδια το αρνήθηκε και ζήτησε να συμπεριληφθεί μαζί με όλους τους άλλους υποψήφιους στη λίστα που γνωστοποιήθηκε σήμερα.

Από τις παρουσίες που εμπίπτουν στο… χαρακτηρισμό έκπληξη είναι και δύο γνωστοί επιστήμονες.

– Η αστροφυσικός Ελένη Χατζηχρήστου, κάτοχος μάστερ του Αστεροσκοπείου του Παρισιού και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Leiden. Έχει εργαστεί σε μεγάλα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως, καθώς και στη NASA Goddard Space Flight Center. Από το 2019 εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council Executive Agency) στις Βρυξέλλες. Το 2011 ανακηρύχθηκε ως μία από τις 13 γυναίκες MCFA ρόλους-μοντέλα επιστημόνων της Ευρώπης.

– Ο ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, εργάζεται ως ψυχίατρoς-ψυχοθεραπευτής και συμμετέχει σε δράσεις ακτιβισμού για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Είναι γνωστός από την ενασχόληση με ζέοντα θέματα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως η παραβατικότητα των νέων, η καταγραφή γονέων που έγιναν παιδοκτόνοι, η εγκληματική συμπεριφορά του παιδοβιασμού, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε video στο Twitter (X) για τα παραποιημένα ηχητικά των Τεμπών, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση, μέσω του μοντάζ, στοχεύει ψυχολογικά στην κοινή γνώμη με ένα φαινόμενο που είναι γνωστό στην ψυχολογία και καλά τεκμηριωμένο από τους επιστήμονες της επικοινωνίας.

Print Friendly, PDF & Email