Συναγερμός στην Τουρκία: Έκρηξη κοντά στην Ταξίμ – Έξι νεκροί, πάνω από 50 τραυματίες

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Κυριακής στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην οδό Ιστικλάλ Τζαντεσί (Μεγάλη Οδός του Πέραν) κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, όπως τον μετέφερε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 53 έχουν τραυματιστεί.

Όπως αναφέρει το τουρκικό Yenisafak, το σημείο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη έχει αποκλειστεί, ενώ έχουν σπεύσει και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης, ούτε αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Ωστόσο, η Γενική Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, ώστε να διακριβωθεί αν η έκρηξη συνδέεται με τρομοκρατία. Παράλληλα, το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διέταξε την απαγόρευση στα ΜΜΕ οποιασδήποτε προβολής και μετάδοσης από το σημείο της έκρηξης.

Διερχόμενοι πολίτες κατέγραψαν τη στιγμή της έκρηξης, ενώ βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κόσμο να τρέχει πανικόβλητος μετά τον εκκωφαντικό θόρυβο, ενώ στο βάθος του πλάνου διακρίνεται και φωτιά. Το CNN TÜRK μετέφερε μάλιστα ότι ο ήχος της έκρηξης ακούστηκε και στις γύρω περιοχές.

 

Σε άλλα πλάνα, φαίνονται άνθρωποι να βρίσκονται στο έδαφος, αρκετοί εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

πηγή: news247.gr

Print Friendly, PDF & Email