Συμμετοχή Κ. Φλώρου στην Σύνοδο Της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε στην Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας (Military Committee Conference in Chiefs of Defence Session – MCCS), που διεξήχθη στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. (https://www.nato.int/cps/en/natohq/events_183714.htm)

Στην MCCS αρχικά απεύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας κ. Jens Stoltenberg, και οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ συζήτησαν τις διεργασίες για το «ΝΑΤΟ 2030», τις επιχειρήσεις, αποστολές και δράσεις της Συμμαχίας, καθώς και την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Γεωργία με τους ομολόγους τους των εν λόγω χωρών.

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ του ΝΑΤΟ για την εν εξελίξει προετοιμασία της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής (Military Committee Conference – MCC) που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε επίσης διμερείς επαφές με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας Ναύαρχο Emil Eftimov και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Υποστράτηγο Vasko Gjurchinovski, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μας.

Print Friendly, PDF & Email