Σύμη: Πώς εντοπίστηκε η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ

Το ρολόι του άτυχου Μάικλ Μόσλεϊ και το παρατηρητικό βλέμμα εικονολήπτη της ΕΡΤ έδωσαν τον τραγικό επίλογο στην εξαφάνιση του δημοσιογράφου του BBC.

Συγκεκριμένα, τη σορό διέκρινε συνεργείο της ΕΡΤ που βρισκόταν σε πλωτό σκάφος μαζί με τον δήμαρχο της Σύμης, Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας σε απόσταση δέκα μέτρων από την παραλία, πάνω σε βράχια.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παπακαλοδούκας, «ο 67χρονος, σε αντίθεση με αυτό που εκτιμάτο αρχικά, πως κατευθυνόταν στη χώρα, τελικά φαίνεται πως κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άτυχος παρουσιαστής κατάφερε να διασχίσει, σε συνθήκες καύσωνα, όλη την απότομη πλαγιά, αλλά λίγο πριν φτάσει στην παραλία, έπεσε -άγνωστο πώς, ίσως ζαλίστηκε ή σκόνταψε.

Πιο αναλυτικά, ο εικονολήπτης της ΕΡΤ, Αντώνης Μυστιλόγλου, καθώς τραβούσε πλάνα από τις έρευνες στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, παρατήρησε να γυαλίζει κάτι στα βράχια.

Όπως αποδείχτηκε ήταν το ρολόι του άτυχου παρουσιαστή που «οδήγησε» στον εντοπισμό της σορού του.

Η σορός θα μεταφερθεί πιθανόν στο νοσοκομείο της Ρόδου για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Σημειώνεται πως από το πρωί της Πέμπτης, οπότε και δηλώθηκε επισήμως η εξαφάνισή του από τη σύζυγό του, βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Print Friendly, PDF & Email