Στους δρόμους το Σάββατο οι τουρκοκύπριοι

Στους δρόμους θα βρεθούν και πάλι τουρκοκύπριοι μεθαύριο Σάββατο διαμαρτυρόμενοι για φασιστικές νοοτροπίες, συλλήψεις και προσπάθειες να σιωπήσει η ελευθερία έκφρασης.

Πολιτικά κόμματα, κινήσεις και άλλα οργανωμένα σύνολα διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας σε κεντρικό σημείο της Λευκωσίας το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα.

Με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα με τις συλλήψεις μελών της Αριστερής Κίνησης Sol Hareket πολίτες αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν στέλλοντας όπως αναφέρουν το μήνυμα ότι “δεν φοβόμαστε, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στη φασιστική καταπίεση και τις συλλήψεις, την ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης, τις προσπάθειες να καταπνίξουμε τις ελευθερίες μας.
Δεν αναγνωρίζουμε το παράνομο καθεστώς και τους διορισμένους που δημιουργήθηκαν σφετερίζοντας τη θέλησή μας στο βόρειο τμήμα της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε τον αποφασιστικό αγώνα μας κατά αυτού του καθεστώτος, το οποίο δεν αντιπροσωπεύει τη βούληση των Τουρκοκυπρίων.”

Επίσης δεν αποδέχονται όπως αναφέρουν να μετακυλιστεί η ευθύνη λόγω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στους εργαζόμενους και τους πολίτες οδηγώντας τους σε περαιτέρω εξαθλίωση. Ούτε και στην επιβολή οικονομικών πακέτων και προσπαθειών πολιστικής αφομοίωσης. Διατρανώνουν μια σύγχρονη, δημοκρατική, δίκαιη, ισότιμη, φιλελεύθερη χώρα που θα κυβερνούν τους εαυτούς τους, και θα αγωνιστούν για μια λύση στο Κυπριακό που θα έρθει σύντομα και την ειρήνη.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας στηρίζουν η Αριστερή Κίνηση, ο Δρόμος της Ανεξαρτησίας, τα πολιτικά κόμματα
YKP,BKP, KSP, η Επαναστατική Κομμουνιστική Ένωση (DKB), το Πολιτιστικό Κέντρο Μπαράκα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις KTÖS και KTOEÖS, η Τουρκοκυπριακή Ένωση Κρατικών Υπαλλήλων (CAG-SEN) η HTKS, η Ένωση Καλλιτεχνών και Συγγραφέων Κύπρου, η Τουρκοκυπριακή Ένωση Δημοκρατίας της Βρετανίας (KTDD), η Πρωτοβουλία ειρήνης και δημοκρατίας και άλλοι.

πηγή: voiceoftheisland.com.cy

 

Print Friendly, PDF & Email