Στο Βέλγιο οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση διέκοψαν τη μετάδοση της Eurovision σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους

Σε μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης προς τον πληττόμενο παλαιστινιακό λαό, οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση του Βελγίου για τη φλαμανδική κοινότητα, VRT, επέλεξαν να διακόψουν προσωρινά τη μετάδοση της Eurovision την Πέμπτη βράδυ, έχοντας ως αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η VRT, η οποία εκπέμπει στα φλαμανδικά, επέλεξε να διακόψει τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision που λάμβανε χώρα στο Μάλμε της Σουηδίας, εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία της για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα μιας συνδικαλιστικής πρωτοβουλίας, η οποία καταδίκασε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων και το πλήγμα που δέχεται η ελευθερία του Τύπου στην περιοχή. Μέσω της διακοπής της εκπομπής, οι εργαζόμενοι κοινοποίησαν το αίτημά τους για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών.

Προηγουμένως, δύο υπουργοί της Βελγίου είχαν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision δεν πρέπει να επιτραπεί ενώ η κατάσταση στη Γάζα παραμένει κρίσιμη.

Παράλληλα, αρκετοί καλλιτέχνες έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους προς τον πληττόμενο παλαιστινιακό λαό και κάνουν έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Print Friendly, PDF & Email