Στο σαουδαραβικό γκρουπ MBC 30% του ΑΝΤ1, μέσω… Ολλανδίας

Στον σαουδαραβικό όμιλο MBC Initiatives περιήλθε και τυπικά το 30% του ομίλου Antenna, στον οποίο ανήκει και το εθνικής εμβέλειας κανάλι Μακεδονία TV. Οι Σαουδάραβες δεν απέκτησαν απ’ ευθείας συμμετοχή στα δύο κανάλια, αλλά πήραν το 30% της μητρικής εταιρείας Media Capital Partners, που εδρεύει στην Ολλανδία.

Το ΕΣΡ ενέκρινε τη συναλλαγή, χωρίς να μπορεί να προχωρήσει σε έλεγχο της MBC Initiatives και της ολλανδικής εταιρείας, καθώς η Media Capital Partners εμπίπτει σε διάταξη του νόμου 4339/2015 που καθιστά μη υποχρεωτική την ονομαστικοποίηση των μετοχών της.

Για να αποκτήσει το 30% της ολλανδικής μητρικής, ο σαουδαραβικός όμιλος εισέφερε 225 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση του ομίλου Antenna σε 745 εκατ. ευρώ.

Επόμενη κίνηση θα είναι η δημιουργία στην Ελλάδα μεγάλων studios παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών τύπου Netflix για όλο τον κόσμο.

Οι επενδύσεις θα γίνουν μέσω του Antenna, ο οποίος θα επεκτείνει τις δραστηριότητες του και από κανάλι εθνικής εμβέλειας θα εξελιχθεί σε ισχυρό πολυεθνικό οργανισμό media. Ηδη είναι ο τρίτος σε κάλυψη τηλεοπτικός φορέας στην Ευρώπη, που δραστηριοποιείται επίσης στη Βόρεια Αμερική και στην Αυστραλία. Διατηρεί 31 κανάλια και 3 ψηφιακές πλατφόρμες σε 22 χώρες, ενώ απευθύνεται σε παγκόσμιο κοινό 150 εκατομμυρίων τηλεθεατών

Το MBC Group που γίνεται μέτοχος και στρατηγικός εταίρος του Antenna, είναι ο μεγαλύτερος όμιλος media στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική. Διαθέτει streaming πλατφόρμα καθώς και πάνω από 17 κανάλια. Aπευθύνεται σε κοινό 350 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Νιάκας Μπάμπης

πηγή: sofokleousin.gr

Print Friendly, PDF & Email