Στο πειθαρχικό οδηγός λεωφορείου για τη συμπεριφορά του προς άτομο με αναπηρία – Παρέμβαση Σταϊκούρα

Ένα άτομο με αναπηρία με βίντεο που ανέβασε το Tik Tok, καταγγέλλει πως προσπάθησε να ανέβει σε αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΑ όμως δεν λειτουργούσε η ειδική ράμπα. Τότε ο οδηγός, άρχισε να τον προσβάλλει.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ανάρτησή του ανέφερε πως «ενημερωθήκαμε (για το περιστατικό) και τη Δευτέρα θα υποδεχθούμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τον Χρήστο Μελέτη για να συζητήσουμε μαζί του τα θέματα προσβασιμότητας στις δημόσιες συγκοινωνίες που έχουν τεθεί, εξαρχής, στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί και σχετικές ενέργειες».

Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ αφότου γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του οδηγού.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου ήδη έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

«Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών (η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις», επισημαίνεται.

Print Friendly, PDF & Email