Στο φεστιβάλ της νεολαίας της ιταλικής ακροδεξιάς ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου έναν μήνα το Politico, με εκτενές δημοσίευμά του.

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί το γεγονός πως ο Έλληνας πολιτικός και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, συμμετείχε ενεργά, σε συζήτηση που έλαβε χώρα σε κατάμεστη αίθουσα, ακροδεξιών, νεοφασιστών στην Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου έναν μήνα το Politico, με εκτενές δημοσίευμά του.

Μάλιστα, στη σημαντική αυτή αποκάλυψη του έγκριτου διεθνούς μέσου αναφέρεται:«Ήταν μια ευκαιρία να απομακρυνθούμε από μια ενοχλητική προσέγγιση που οδήγησε σε σοβαρό και αδικαιολόγητο αποκλεισμό της ομάδας μας από θεσμικούς ρόλους», δήλωσε ο Φίττο, ο οποίος το περιέγραψε ως «realpolitik».

Τον Δεκέμβριο, στο ετήσιο φεστιβάλ Atreiu – μια εκδήλωση για τη δεξιά νεολαία της Ιταλίας που ιδρύθηκε από τη Μελόνι το 1998 – προσέλκυσε υπουργούς και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτη Σκοινά ως ομιλητές»

Πρόκειται πράγματι για μείζον ζήτημα, από το οποίο προκύπτουν και εύλογα ερωτήματα, τα οποία καλείται να απαντήσει ο κ. Σχοινάς, αναφορικά με το συγκεκριμένο φεστιβάλ και όλα αυτά που πρεσβεύει, τον φασισμό, τον ρατσιμό και τη μισαλλοδοξία.

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email