Στεφανί Φραπάρ: Η Γαλλίδα που θα σφυρίξει στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επιφύλαξε την έκπληξη για τον τελευταίο αγώνα της περιόδου, ορίζοντας για πρώτη φορά στην Ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας γυναίκα διαιτητή.

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔ επέλεξε την Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ για τον τελικό της διοργάνωσης το Σάββατο 25 Μαΐου (20:30) στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Ποια είναι η Στεφανί Φραπάρ

Η Στεφανί Φραπάρ ξεκίνησε την καριέρα της ως διαιτητής το 2009, όταν και μπήκε στον Κατάλογο Διεθνών Διαιτητών της FIFA και έκτοτε έχει διαιτητεύσει αρκετούς αγώνες υψηλού επιπέδου.

Το 2011 διαιτήτευσε σε αγώνα της 3ης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος και 3 χρόνια αργότερα έκανε το επόμενο βήμα για την δεύτερη κατηγορία.

Το 2015 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ενώ το 2019 έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που σφύριξε σε αγώνες της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος.

Το 2022 πέρασε στην Ιστορία του ποδοσφαίρου καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που διηύθυνε παιχνίδι τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών. Αυτό συνέβη στο Μουντιάλ του Κατάρ, όταν σφύριξε στην αναμέτρηση Γερμανία-Κόστα Ρίκα.

Επίσης, υπήρξε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, στο Champions League Ανδρών και το Europa League.

Η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022.

Τη διαιτητική ομάδα του εφετινού τελικού συμπληρώνουν οι Μικαέλ Μπερσεμπρί (α’ βοηθός), Στίβεν Τορεγκρόσα (β’ βοηθός), Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (4ος διαιτητής), Χαμίντ Γκεναουί (VAR), Κωνσταντίνος Ψάρρης (AVAR) και Ελένη Λαμπαδαρίου (παρατηρητής).

Print Friendly, PDF & Email