Στ.Στεφάνου για Ισραήλ: Η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί και να συμπεριλάβει και άλλες χώρες

Την άμεση ανάγκη να τερματιστούν οι συγκρούσεις και να βρεθεί διέξοδος με τη δημιουργία δύο κρατών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, υπογράμμισε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει σημαντική διεθνής κινητοποίηση για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες καθώς υπάρχουν πολλά συμφέροντα στην περιοχή.

Εξέφρασε ανησυχία ότι αυτή η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να εξελιχθεί και να συμπεριλάβει και άλλες χώρες, σημειώνοντας τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια εξέλιξη.

Καταδικάζοντας τις θηριωδίες και από τις δυο πλευρές υπενθύμισε ότι δεν είναι τώρα που άρχισε η αιματοχυσία και το Ισραήλ δεν μπορεί να εμφανίζεται ως θύμα και το λέω αυτό, τόνισε, μετά την έντονη καταδίκη μας για τα γεγονότα που προκάλεσε η ΧΑΜΑΣ.

Η κρίση, είπε, δεν παρουσιάστηκε τώρα με την επίθεση της ΧΑΜΑΣ, αλλά προϋπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Επέκρινε το Ισραήλ για καθημερινές εξοντώσεις Παλαιστινίων, το οποίο επισήμανε, έχει καταστήσει τη Λωρίδα της Γάζας τη μεγαλύτερη φυλακή στον Κόσμο.

Σημείωσε ότι ο κος Γκουτέρες έθεσε το θέμα αυτό πολύ ξεκάθαρα.

Υπάρχει τόνισε και κατοχή και εποικισμός από το Ισραήλ και δεν μπορεί αυτό να αγνοηθεί, καθώς είναι το ίδιο που υπάρχει με την Κύπρο και την Τουρκία . Εμείς, είπε, κατηγορούμε τους ξένους ότι δεν αναφέρονται στην κατοχική δύναμη και δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε με αυτό τον αναξιόπιστο τρόπο, υπογράμμισε.

Print Friendly, PDF & Email