Σόιμπλε, ένας άνθρωπος που είχε μίσος για τους Έλληνες

Ποτέ δεν αναγνώρισε τα λάθη του έναντι της Ελλάδας ο Σόϊμπλε. Τι έγραφε ο ο υπουργός Οικονομικών του Ομπάμα.

Παρότι οι στιγμές είναι ακατάλληλες για απολογισμούς, ο Β. Σόϊμπλε θα μείνει στην Ιστορία ως ένας από τους πιο «σκληρούς» απέναντι στην Ελλάδα.

Από τη στιγμή που η χώρα μας κατρακύλησε στη χρεωκοπία και τα Μνημόνια, η σταθερή στρατηγική του ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Βρισκόταν πίσω απ΄ όλες τις απαράδεκτες καμπάνιες στα γερμανικά ΜΜΕ, με κορυφαία τη Bild, που μας παρουσίαζαν μόνιμα σαν «κλέφτες», «απατεώνες» και «τεμπέληδες».

Ένιωθε αποστροφή για όλους τους Έλληνες Πρωθυπουργούς, ενώ τους εκάστοτε Υπουργούς Οικονομικών της χώρας τους αντιμετώπιζε με «σνομπισμό» και «εχθροπάθεια».

Ακόμη και ο Τίμ Γκάϊτνερ, ο υπουργός Οικονομικών του Μπάρακ Ομπάμα έχει περιγράψει σε βιβλίο του τον Σόιμπλε να αντιμετωπίζει την Ελλάδα, όχι σαν ένας ευρωπαίος πολιτικός και τεχνοκράτης, αλλά σαν ένας καθολικός της Ιεράς Εξέτασης του Μεσαίωνα που είχε απέναντι τον… αμαρτωλό.

Ποτέ δεν αναγνώρισε τα λάθη του, ακόμη και στις σπάνιες συνεντεύξεις μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών δικαιολογεί τη στάση του. Να μας αντιμετωπίζει δηλαδή, όχι σαν μια ευρωπαϊκή χώρα που χρειάζεται βοήθεια, αλλά ως την «απόλυτη αμαρτία».

Ο νεκρός λοιπόν (καθόλου δεν) δεδικαίωται στην περίπτωση Σόιμπλε.

Κ.Π.

Print Friendly, PDF & Email