Σακελλαρίδης για υποκλοπές: Η δημοκρατία θα νικήσει τη λήθη, τη συγκάλυψη και την προπαγάνδα

Ερωτήματα για την εξέλιξη της έρευνας της δικαιοσύνης σχετικά με αυτό που θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από την μεταπολίτευση και μετά στην Ελλάδα θέτει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος θυμάται την ομιλία του πρωθυπουργού στην περσινή ΔΕΘ και τον ισχυρισμό του ότι “θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση”.

Σε παρέμβασή του μέσω ανάρτησης στα social media, ο κ. Σακελλαρίδης υπενθυμίζει την εξέλιξη της υπόθεσης από τις αρχές Αυγούστου του 2022 όταν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι έπεσε θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ, μέχρι τις παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων και την στάση του Προέδρου και των μελών της ΑΔΑΕ και κάνει λόγο για “απροκάλυπτη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών” καθώς κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη της έρευνας της δικαιοσύνης.

“Πριν λίγες μέρες για αδιευκρίνιστο λόγο είδα ξανά κομμάτια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην περσινή ΔΕΘ. Ήταν Σεπτέμβριος του 2022 και με λόγο γεμάτο αυτοπεποίθηση και στόμφο δήλωνε ότι θα χυθεί άπλετο φως στην “υπόθεση” (sic) των υποκλοπών και ότι η δικαιοσύνη θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Έναν μήνα πριν, αρχές Αυγούστου 2022, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε ότι έπεσε θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ, καθώς και ότι αποπειράθηκαν να τον παρακολουθήσουν μέσω κακόβουλου λογισμικού. Για την υπόθεση αυτή παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού και ο αρχηγός της ΕΥΠ” αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σακελλαρίδης.

Σχετική Γνώμη
“Από τις αρχές του 2022, αποκαλύφθηκε πως αντίστοιχες παρακολουθήσεις έγιναν σε δημοσιογράφους που ερευνούσαν θέματα πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Οι αποκαλύψεις για το εύρος των παρακολουθήσεων που ακολούθησαν σόκαραν ακόμα και τους πιο υποψιασμένους” σημειώνει στη συνέχεια.

Όπως τονίζει, “έναν χρόνο και πλέον μετά, Σεπτέμβριο του 2023, κανείς δεν γνωρίζει την εξέλιξη της έρευνας της δικαιοσύνης σχετικά με αυτό που θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από την μεταπολίτευση και μετά στην Ελλάδα. Κανείς δεν γνωρίζει για την πρόοδο που έχουν κάνει οι εισαγγελείς στον φάκελο που έχουν ανοίξει. Σε μία υπόθεση όπου η δημοσιογραφική έρευνα παρείχε σημαντικό όγκο στοιχείων και αποδείξεων για το τι ακριβώς έγινε, σε βαθμό που πλέον η κοινωνία πραγματικά γνωρίζει, η δικαιοσύνη κινείται με ρυθμούς χελώνας με σύμμαχο την λήθη και τον καταιγισμό γεγονότων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο”.

“Σήμερα που συντελείται με ρυθμούς κατεπείγοντως η αποκαθήλωση των μελών της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ (με την κοινοβουλευτική συμμαχία κυβέρνησης και ακροδεξιάς), που με συγκινητικό τρόπο όρθωσαν το ανάστημα τους σε κάθε λογής πίεση και προσπάθεια συκοφάντησης, έχει νόημα να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναλογιστούμε τι έχει συμβεί αυτόν τον ένα χρόνο” υπογραμμίζει.

Παράλληλα, σημειώνει πως “πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό σκάνδαλο που δεν νοείται ότι μπορεί να κουκουλωθεί ακόμα και από όσους/ες έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στους θεσμούς αυτής της χώρας. Σήμερα είναι μία ακόμα μέρα τιμής για τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΑΔΑΕ, τους δημοσιογράφους που ερεύνησαν, αποκάλυψαν και πρόσφεραν πολλά και ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη και για όσους/ες δεν σιώπησαν απέναντι στην πιο κραυγαλέα μορφή αυταρχισμού που έχει λάβει χώρα στην Ελλάδα τα τελευταία πολλά χρόνια.”

“Σήμερα είναι μία μέρα ντροπής για όσους επιδίδονται στην απροκάλυπτη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών” δηλώνει ο κ. Σακελλαρίδης και σημειώνει:

“Η δημοκρατία θα νικήσει την λήθη, την συγκάλυψη και την προπαγάνδα. Ακούγεται τσιτάτο, ναι, αλλά δεν μπορούμε να μην το πιστεύουμε αυτό, αλλιώς να παραδεχτούμε ότι τίποτα δεν έχει νόημα πια, σε μία περίοδο που τα νοήματα προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό μας. Αλλά είναι μπροστά μας”.

Print Friendly, PDF & Email