Ρωσία: Η Aeroflot επανέλαβε τις τακτικές πτήσεις προς την Κούβα

Η αεροπορική εταιρεία Rossiya Airlines, μέρος του ρωσικού ομίλου Aeroflot, επανέλαβε σήμερα τις προγραμματισμένες πτήσεις προς την Κούβα, οι οποίες είχαν ανασταλεί όταν δυτικές χώρες απέκλεισαν τη Ρωσία από τον εναέριο χώρο τους ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η πρώτη πτήση απογειώθηκε σήμερα από το αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο με προορισμό το κουβανικό θέρετρο Βαραντέρο, ανακοίνωσε ο όμιλος Aeroflot, προσθέτοντας πως το δρομολόγιο αυτό θα πραγματοποιείται αρχικά δύο φορές την εβδομάδα.

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες είχαν αναστείλει τις πτήσεις προς την Κούβα, το Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία πέρυσι στις 28 Φεβρουαρίου, τέσσερις ημέρες μετά την εισβολή, την οποία η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για τον τουρισμό, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις επικοινωνίες Ντμίτρι Τσερνισένκο είχε ανακοινώσει το Μάιο πως μέχρι τον Ιούλιο θα επαναληφθούν οι τακτικές πτήσεις προς την Κούβα, οι οποίες θα παρακάμπτουν τον ενάριο χώρο «μη φιλικών» χωρών.

Print Friendly, PDF & Email