Πρόεδρος ΔΕΘ- Ηelexpo στη «Ν»: Στα 50 εκατ. ευρώ η απώλεια από τις ακυρώσεις για την πόλη

Στη σκιά της εθνικής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στις πληγείσες από τις πλημμύρες και φωτιές περιοχές πραγματοποιείται φέτος η ΔΕΘ. Παρά τις ακυρώσεις, καταβάλλεται προσπάθεια το πρόγραμμα να προχωρήσει, αφού πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών. Ο Τάσος Τζήκας, πρόεδρος ΔΕΘ – Helexpo μίλησε στη Naftemporiki TV και τον Λάμπη Ταγματάρχη και έδωσε μία πρώτη αποτίμηση του πλήγματος που έχει δεχθεί η έκθεση.

«Συμμετέχουμε και εμείς στο δημόσιο πένθος, πενθούμε όλοι για τα θύματα και τις φοβερές καταστροφές που υπέστη η χώρα. Αφιερώνουμε από σήμερα όλες τις συναυλίες στους πλημμυροπαθείς και τους πυρόπληκτους της Θεσσαλίας και του Έβρου. Θα διαθέσουμε το 10% των εσόδων σε αυτές τις περιφέρειες. Συμμετέχουμε, είμαστε δίπλα στους πληγέντες» είπε, προσθέτοντας πως «από σήμερα θα μπούμε σε μία κανονική ροή».

«Η πόλη συμμετέχει. Έχει καταλάβει ότι πρέπιε να είναι παρούσα. Θα είναι μία καλή έκθεση, με μείωση όμως επισκεψιμότητας και εσόδων» ανέφερε, εξηγώντας πως η Helexpo έχει κάνει πρώτη αποτίμηση, υπολογίζοντας στα 50 εκατ. ευρώ την απώλεια εσόδων για την πόλη από τις ακυρώσεις λόγω της απουσίας του πολιτικού προγράμματος της κυβέρνησης.

«Γινόταν μία κριτική για το εάν σωστό να συνδυάζεται το πολιτικό κομμάτι με το οικονομικό. Το πολιτικό μερος της ΔΕΘ είναι μία προίκα για την πόλη. Είναι το πιο σημαντικό, άτυπο, πολιτικό debate, της χώρας. Αυτό φάνηκε φέτος λόγω των φοβερών γεγονότων που η απουσία του πρωθυπουργού μείωσε τα έσοδα» είπε ο κ. Τζήκας.

Οι αλλαγές στο πολιτικό πρόγραμμα

Ερωτηθείς για την πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκύψει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο προγραμματισμό των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών, είπε: «Έχουμε έκτακτες, τραγικές συνθήκες. Αυτές δημιούργησαν ένα νέο περιβάλλον ως προς το πρόγραμμα. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ – Helexpo συνήληθε και αποφάσισε ότι δικαιούται ο πρωθυπουργός να μεταφέρει την παρουσία του το επόμενο Σαββατοκύριακο». Σημείωσε επίσης ότι η ΔΕΘ – Helexpo έχει προτείνει στην αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει τη δική της παρουσίαση μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα ή μετά το τέλος της έκθεσης να τους παραχωρήσουμε το Βελλίδειο και να κάνουν όλο το πρόγραμμα.

Print Friendly, PDF & Email