Ποιοί διεκδικούν τα 72 ξενοδοχεία της Intrum

Αφετηρία αλλαγών στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας και καταλύτη διαμόρφωσης νέων επιχειρηματικών σχημάτων θα αποτελέσει η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση των 72 5άστερων και 4άστερων ξενοδοχείων, που έχουν περιέλθει στην Intrum Hellas μέσω κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Ο πλειοδότης-αγοραστής αυτού του τεράστιου χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα σε 6 νησιά (Μύκονο, Κρήτη, Κω, Νάξο κλπ) και σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας (μεταξύ άλλων στη Χαλκιδική), θα καταστεί αυτομάτως ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας συνολική δυναμικότητα 4.000 κλινών.

Θα είναι το μεγαλύτερο deal στον τομέα τουριστικών υπηρεσιών, καθώς η τρέχουσα αγοραία αξία των 72 πωλούμενων ξενοδοχείων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ.

Ο αγοραστής πιθανότατα θα πουλήσει στη συνέχεια μεμονωμένες μονάδες ή κάποιο “κομμάτι” του χαρτοφυλακίου και θα συνάψει συμφωνίες με εταιρείες του κλάδου για τη διαχείριση των υπολοίπων.

Ως φαβορί στον διαγωνισμό εμφανίζεται η κοινοπραξία με επικεφαλής τον ισραηλινό ξενοδοχειακό όμιλο Brown, στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο όμιλος του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και το fund SMER του Νίκου Καραμούζη.

Δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν επίσης το fund Apollo, η Bain και η Deutsche Bank μέσω θυγατρικής.

Οι δεσμευτικές προσφορές κατατέθηκαν την Παρασκευή. Εντός της εβδομάδας αναμένονται οι πτώτες πληροφορίες ως τα προσφερόμενα τμήμα και τον επικρατέστερο υποψήφιο αγοραστή.

Νιάκας Μπάμπης

πηγή: sofokleousin.gr

Print Friendly, PDF & Email