Ομόφυλα ζευγάρια: Οι «γαλάζιοι» που λένε όχι στο νομοσχέδιο – Όλα τα ονόματα

Μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει στην Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο προβληματισμός σε σημαντική μερίδα βουλευτών δίνουν ένα πρώτο στίγμα για τον «πονοκέφαλο» που καλείται να ξεπεράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πάει στη Βουλή.

Εκτός του Μάκη Βορίδη και του Θάνου Πλεύρη οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια και άλλοι «γαλάζιοι» έχουν κάνει σαφές ότι δε θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr από πηγές της Πειραιώς κατά του νομοσχεδίου είναι επίσης ο Γιάννης Κεφαλογιάννης (υφυπουργός Άμυνας), ο Νότης Μηταράκης (βουλευτής Χίου, πρώην Υπουργός), ο Νίκος Παπαθανάσης (βουλευτής Βόρειου Τομέα), ενώ κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους οι βουλευτές επαρχίας. Ωστόσο, αρνητικοί δείχνουν ο Χρήστος Κέλλας (βουλευτής Λάρισας), Γιώργος Στύλιος (βουλευτής Άρτας), Βασίλης Γιόγιακας (βουλευτής Θεσπρωτίας), Χρήστος Μπουκώρος (βουλευτής Μαγνησίας) και οι Μίλτος Χρυσομάλλης (βουλευτής Μεσσηνίας), Θεόδωρος Καράογλου (βουλευτής β’ Θεσσαλονίκης) και ο Ανδρεάς Κατσανιώτης (βουλευτής Αχαΐας)

Σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι δε θα ψηφίσει και ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει βοήθεια από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «νέο κόμμα» της «Ομάδας Αχτσιόγλου», ίσως και την Πλεύση Ελευθερίας.

Θα περάσει;

Print Friendly, PDF & Email