«Όλα τα σώματα είναι σώματα για την παραλία»: Η εξαιρετική καμπάνια της ισπανικής κυβέρνησης

Στην πολύχρωμη και άκρως καλοκαιρινή αφίσα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης πρωταγωνιστούν πέντε γυναίκες διαφορετικών σωματότυπων, ηλικιών και εθνοτήτων που απολαμβάνουν μια ηλιόλουστη μέρα στην αμμουδιά.

Μια καμπάνια υπέρ όλων των γυναικών και των σωμάτων τους, υπέρ της ισότητας και της διαφορετικότητας, της ξεγνοιασιάς και του καλοκαιριού παρουσίασε το υπουργείο Ισότητας της Ισπανίας με το σλόγκαν «El verano tambien es nuestro» – «Το καλοκαίρι είναι επίσης δικό μας».

Στην πολύχρωμη και άκρως καλοκαιρινή αφίσα της εκστρατείας ευαισθητοποίησης πρωταγωνιστούν πέντε γυναίκες διαφορετικών σωματότυπων, ηλικιών και εθνοτήτων που απολαμβάνουν μια ηλιόλουστη μέρα στην αμμουδιά. Απευθυνόμενες προς όλες τις γυναίκες της Ισπανίας, ιδίως προς όσες δεν αισθάνονται άνετα ή ντρέπονται για το σώμα τους, οι πέντε γυναίκες δηλώνουν όλες μαζί, με μια φωνή πως «Το καλοκαίρι είναι και δικό μας. Απολαύστε το όπως, όπου και με όποιον θέλετε».

«Όλα τα σώματα είναι σώματα για την παραλία», ανέφερε η Ιόνε Μπελάρα από τους Unidas Podemos, υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, στηρίζοντας την καμπάνια και τη σημασία της. «Όλα τα σώματα είναι αποδεκτά και έχουμε το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη ζωή, όπως είμαστε, χωρίς ενοχές ή ντροπή. Το καλοκαίρι είναι για όλους!». Σε ανάλογους τόνους και η Αντόνια Μορίγιας, επικεφαλής του Instituto de las Mujeres (Ινστιτούτο των Γυναικών) που ηγήθηκε της εκστρατείας, υπογράμμισε με ανάρτησή της στο Twitter ότι «Είμαστε Ελεύθερες, ισότιμες και διαφορετικές. Το καλοκαίρι ανήκει και σε εμάς, ανήκει σε σώματα διαφορετικά, απαλλαγμένα από έμφυλα στερεότυπα.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χαιρέτισαν την καμπάνια και το hashtag #ElVeranoEsNuestro κατέστη γρήγορα εκ των πιο δημοφιλών, με την ισπανική κυβέρνηση να καταφέρνει να περνά το μήνυμα.

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email