Ο Liam Neeson πήγε να ζητήσει συγγνώμη για ρατσιστικό σχόλιο, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν αντέχει» τους μαύρους

Στη σειρά «Ατλάντα» εμφανίστηκε ο Liam Neeson και αντί να «μαζέψει» το ρατσιστικό σχόλιό του που τον συνοδεύει από το 2019, τα έκανε χειρότερα.

Ο Liam Neeson σόκαρε τους θεατές της σειράς «Atlanta» στην εμφάνισή του στο όγδοο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν και στο επεισόδιο, με τίτλο «New Jazz».

Ο Neeson εμφανίστηκε ως μια εκδοχή του εαυτού του, καθιστός σε ένα μπαρ (οι χαρτοπετσέτες του έγραφαν «Cancel Club») από όπου περνά ο βασικός χαρακτήρας «Πέιπερ Μπόι» (Brian Tyree Henry).

Οι δυο τους εκεί κάνουν μια σύντομη συζήτηση κατά την οποία ο Neeson κάνει χιούμορ σχετικά με το ρατσιστικό του σχόλιο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όταν είπε στον Independent το 2019 ότι είχε προσπαθήσει κάποτε να σκοτώσει έναν μαύρο άντρα από εκδίκηση για τον βιασμό φίλης του.

«Μπορεί να έχετε ακούσει ή διαβάσει για το παράπτωμά μου», λέει ο Neeson στον Πέιπερ Μπόι. «Ξέρεις, τι είπα για το τι ήθελα να κάνω σε έναν μαύρο άντρα, οποιονδήποτε μαύρο, όταν ήμουν νεότερος στο Λονδίνο. Μια φίλη μου είχε πέσει θύμα βιασμού και ενήργησα από θυμό. Κοιτάζω πίσω τώρα και ειλικρινά με τρομάζει. Νόμιζα ότι οι άνθρωποι γνωρίζοντας ποιος ήμουν κάποτε θα μου ξεκαθάριζαν ποιος είμαι, ποιος έχω γίνει. Αλλά με όλα αυτά που λέγονται, λυπάμαι. Ζητώ συγγνώμη αν πλήγωσα ανθρώπους».

Ο Πέιπερ Μπόι λέει στον Νίσον ότι «ακόμα γ@@@ει με το «Taken» και προσθέτει: «Είναι καλό να ξέρει κανείς ότι δεν μισείς τους μαύρους τώρα».

«Όχι, όχι δεν σας αντέχω», απαντά ο Νίσον στην εκπομπή. «Λοιπόν, τώρα νιώθω έτσι γιατί προσπαθήσατε να καταστρέψετε την καριέρα μου. Δεν πέτυχε, προσέξτε. Ωστόσο, είμαι σίγουρος ότι μια μέρα θα το ξεπεράσω, αλλά μέχρι τότε, είμαστε θανάσιμοι εχθροί».

Όταν ο Πέιπερ Μπόι ρωτά τον Neeson αν έχει μάθει ότι δεν μπορεί να λέει ρατσιστικά πράγματα όπως αυτό, ο Νίσον απαντά: «Ναι. Αλλά έμαθα επίσης ότι το καλύτερο και το χειρότερο μέρος του να είσαι λευκός είναι ότι δεν χρειάζεται να μάθεις τίποτα αν δεν το θέλεις».

Το κατά πόσον ο Νίσον αυτοσαρκάζεται ή τρολάρει δεν είναι σαφές, το σίγουρο όμως είναι ότι οι χρήστες στα social media χαρακτήρισαν από άβολη ως ατυχή την εμφάνισή του αυτή.

Το ρατσιστικό σχόλιο του 2019

Όπως υπενθυμίζει το Variety, το ρατσιστικό επεισόδιο με τον Νίσον σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εμφανίσεών του στα ΜΜΕ τον Φεβρουάριο του 2019 για την ταινία «Cold Pursuit». Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι φίλη του δέχτηκε σεξουαλική επίθεση και στη συνέχεια είπε: «η άμεση αντίδρασή μου ήταν…ρώτησα, ήξερε ποιος ήταν; Όχι. Τι χρώμα ήταν; Είπε ότι ήταν μαύρος. Πήγαινα πάνω-κάτω περιοχές, ελπίζοντας να με πλησιάσει κάποιος — ντρέπομαι που το λέω αυτό — και το έκανα για ίσως μια εβδομάδα, ελπίζοντας ότι κάποιο «μαύρο κάθαρμα» θα έβγαινε από μια παμπ και να μου κάνει κάτι για να μπορέσω να τον σκοτώσω».

Ο Νίσον είπε αργότερα στο «Good Morning America» ότι η παρόρμησή του να διαπράξει σωματική βία τον συγκλόνισε, προσθέτοντας: «Με πλήγωσε. Αναζήτησα βοήθεια. Πήγα σε έναν ιερέα. … Δεν είμαι ρατσιστής. Αυτό έγινε πριν από σχεδόν 40 χρόνια». Ο ηθοποιός τόνισε ότι «σίγουρα» θα είχε την ίδια αντίδραση αν ο βιαστής της φίλης του ήταν λευκός.

«Προσπαθούσα να δείξω ότι έχω τιμή, να υπερασπιστώ την αγαπημένη μου φίλη με αυτόν τον τρομερό μεσαιωνικό τρόπο», είπε ο Νίσον εκείνη την περίοδο. «Είμαι ένας αρκετά έξυπνος τύπος. Γι’ αυτό με συγκλόνισε κάπως όταν πάτησα ξανά στη γη μετά από αυτά τα τρομερά συναισθήματα. Ευτυχώς, δεν άσκησα βία. Ήθελα να ξεσπάσω γιατί η φίλη μου βιάστηκε βάναυσα και υπερασπιζόμουν την τιμή της. Ήταν ένα μάθημα».

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email