Ο Κασσελάκης συζητάει με Κοτζιά – Στήνει μέτωπο στα εθνικά

Κινητικότητα στην κατεύθυνση της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ και σκλήρυνσης της γραμμής στα εθνικά θέματα, επιχειρεί να αναπτύξει μετά την εκλογή του ο Στέφανος Κασσελάκης, ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας και διαρρέοντας πληροφορίες για συζητήσεις με το Πράττω, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Δημήτρης Καπνισάκης έκανε άνοιγμα προς τον Νίκο Κοτζιά απευθύνοντας πρόταση ώστε να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο. Η απάντηση ήταν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συζήτησης για πολιτική συνεννόηση.

Οι προεκλογικές αναφορές του κ. Κασσελάκη στην «πατριωτική Αριστερά» έδωσαν το έναυσμα για τις μεταξύ τους συζητήσεις, ενώ φέρεται να μεσολάβησε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο στήριξε την υποψηφιότητα του νυν προέδρου. Το δια ταύτα των συζητήσεων ήταν να γίνει θεσμικός διάλογος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΑΤΤΩ, με στόχο τη συνεργασία.

Ενδεχόμενη επίτευξη modus vivendi θα σηματοδοτήσει διάθεση του Στέφανου Κασσελάκη να “στριμώξει” στα εθνικά θέματα την κυβέρνηση, τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία.

Το πρώτο ταξίδι

Μετά τη γκάφα με τις διατυπώσεις για το Κυπριακό, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να σηματοδοτήσει αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, προγραμματίζοντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην Κύπρο.

Η απόφαση αυτή σε δυνδυασμό με τη ρητορική για πατριωτική Αριστερά και τις συζητήσεις με τον Νίκο Κοτζιά, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο σκληρής αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα.

Πάντως, το ταξίδι στην Κύπρο προετοιμάζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα…

Print Friendly, PDF & Email