Ο επικεφαλής της Hellenic Train ρίχνει την ευθύνη σε «σφάλμα του σταθμάρχη»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train Μαουρίσιο Καποτόρτο προσπάθησε κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών να μεταθέσει τις ευθύνες στον σταθμάρχη.

«Από την εσωτερική έρευνα που κάναμε, προκύπτει σφάλμα του σταθμάρχη», ανέφερε ο μάρτυρας, σύμφωνα με το athina984, ενώ σημείωσε ότι «οι μηχανοδηγοί γνώριζαν όλους τους κανονισμούς ασφαλείας και σεβάστηκαν όλες τις σιδηροδρομικές διατάξεις». Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο Μαουρίσιο Καποτόρτο υποστήριξε ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί, δεν φέρει ευθύνη για το δυστύχημα, ενώ είπε ότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί στη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, η «Αυγή» σημειώνει ότι ο εισηγητής της ΝΔ, Λάζαρος Τσαβδαρίδης επέμεινε στην προσπάθεια ενοχοποίησης του νεκρού μηχανοδηγού, ο οποίος ανήκε οργανικά στην εταιρία και όχι τον ΟΣΕ, προσθέτοντας πως ο ίδιος επιδίωξε για άλλη μια φορά να πραγματοποιηθεί η διαδικασία off camera, με το αίτημα να απορρίπτεται απο σύσσωμη την αντιπολίτευση.

The Press Project

Print Friendly, PDF & Email