Ν. Ανδρουλάκης: Είναι η μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψουμε πρωταγωνιστές, ο αξιόπιστος  εναλλακτικός κυβερνητκός πόλος

Ανοίγοντας την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε τις κατευθύνσεις και τους στόχους του Κινήματος την επόμενη περίοδο καλώντας τα στελέχη να πυκνώσουν την παρουσία τους στην κοινωνία.

«Ο δημοκρατικός κόσμος αναζητά μία νέα ελπίδα και απέδειξε ότι αγκαλιάζει το εγχείρημα της αναγέννησης της παράταξης.Και εμείς από την πλευρά μας, δεν έχουμε άλλο περιθώριο -ούτε δικαιολογία- να τους απογοητεύσουμε.Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, να επιστρέψουμε πρωταγωνιστές. Να γίνουμε ο αξιόπιστος εναλλακτικός κυβερνητικός πόλος απέναντι στη ΝΔ που θα δώσει ξανά όραμα στη χώρα μας και δε θα θυμίζει σε τίποτα την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑNEΛ. Γιατί δική μας προτεραιότητα είναι να βρει ξανά ο ευάλωτος πολίτης ένα στήριγμα αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Όπως είπε ο ιδρυτής μας, το κόμμα μας δεν είναι ένας διάττοντας αστέρας. Μπορεί να περάσαμε δύσκολες περιπέτειες – και με δική μας ευθύνη τις περισσότερες φορές- αλλά τώρα είμαστε ενωμένοι με βαθιά πίστη, με κοινές αγωνίες και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Το βλέπω στα μάτια σας, στα μάτια του απλού ελληνικού λαού που θέλει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ένα αξιακό ΠΑΣΟΚ χωρίς τα λάθη του χθες. Με καθαρό λόγο απέναντι στα συμφέροντα. Με καθαρό λόγο για τα εθνικά θέματα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Να επιστρέψει ως λύση απέναντι στα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Άσκησε αυστηρή κριτική στην ασκούμενη πολιτική, που καθιστά την κυβέρνηση της ΝΔ πρωταθλητή των ανισοτήτων, των απευθείας αναθέσεων και των μετακλητών υπαλλήλων.

«Οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Αν για τον ίδιο η Ελλάδα φαντάζει σαν μια χώρα «με καταπληκτική ποιότητα ζωής», η πραγματικότητα για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι αμείλικτη και το κόστος ζωής πια ανυπόφορο. Μπορεί ο κ. Γεωργιάδης να υποστηρίζει ότι είμαστε στην 11η θέση στην τιμή στο διυλιστήριο, οι πολίτες όμως στο βενζινάδικο πληρώνουν την 3η πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, λόγω των φόρων που ξεπερνούν το 1 ευρώ το λίτρο και αυτή η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας καθώς «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πλαφόν στην χονδρική τιμή, βάζοντας τα συμφέροντα των ηλεκτροπαραγωγών πάνω από αυτά των πολιτών».

Ως προς την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε με έμφαση ότι «η παρανομία δεν θα επικρατήσει του διεθνούς δικαίου και ας το γνωρίζουν εχθροί και σύμμαχοι.Είναι εθνικό μας καθήκον να παλέψουμε για μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση.Με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις στους υποστηρικτές του καθεστώτος Ερντογάν και ένα πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων», για το οποίο πρωτοστάτησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Έχουμε τη δύναμη ως Ελλάδα και ως Ευρώπη η Μεσόγειος να παραμείνει μία θάλασσα ειρήνης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας ότι «δεν πέρασαν τρεις μήνες αφότου ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» μετά το τετ α τετ του με τον Τούρκο Πρόεδρο. Ποιες όμως ήταν οι βάσεις για αυτές τις δηλώσεις; Άλλαξε κάτι στην αναθεωρητική ρητορική του κ. Ερντογάν; Το αντίθετο!»

Με φόντο το πολιτικό κλίμα των ημερών, ο Πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Καλώ τους πολιτικούς μας αντιπάλους να αναλογιστούν, ρεαλιστικά, πού οδηγούν το λαό οι τοξικές τους αντιπαραθέσεις. Τα φτηνά επικοινωνιακά τους παιχνίδια οδηγούν την πολιτική στην πλήρη απαξίωσή της. Πριονίζουν το κλαδί που κάθονται. Η πορεία μας είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια γιατί αμφισβητούμε σκοτεινούς μηχανισμούς εξουσίας, που προϋπήρχαν αλλά και που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Βλέπουν ως πραγματική απειλή την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δεν πρόκειται να γίνουμε δικαστές αλλά και δεν θα επιτρέψουμε παρακρατικοί μηχανισμοί να κρατούν σε ομηρία την παράταξη στην νέα της αυτή εποχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει τις επόμενες ημέρες να δώσει καθαρές απαντήσεις για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Δεν νοούνται μισόλογα, δεν νοούνται σκιές σε τόσο σοβαρά θέματα που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Αν νομίζει η Δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακόψουν τη νέα αυτή πορεία με αυτά τα φτηνά παιχνίδια είναι γελασμένοι. Ήρθαμε για να είμαστε πρωταγωνιστές. Και στις επόμενες εκλογές ό,τι και να σχεδιάζουν στο παρασκήνιο, θα είναι ηττημένοι κι εμείς θα είμαστε νικητές».

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει «να προχωρήσουμε άμεσα σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με την πλήρη απεξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα.Η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου για κάποιους ακούγεται ως απειλή.Όμως, η πραγματική απειλή είναι η παραμονή σε αυτό το μοντέλο γιατί είναι μη ανθεκτικό και μη βιώσιμο» και πρόσθεσε ότι «το 2021 σημαδεύθηκε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές του καλοκαιριού, με τις καμένες εκτάσεις 10 φορές πάνω από το 2020.Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα εθνικά σχέδια αντιμετώπισης. Δυστυχώς, όπως φαίνεται από την χθεσινή πυρκαγιά στη Βούλα, μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρότεινε για τη θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ τον Ανδρέα Σπυρόπουλο. «Αυτοδημιούργητος, που χαίρει εκτίμησης μέσα στην παράταξη και μπορεί να πετύχει πάρα πολλά όπως απέδειξε και στον εργασιακό του βίο» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Print Friendly, PDF & Email