Μεσαρά: Έκαναν γυαλιά – καρφιά σπίτια όπου μένουν μετανάστες

Επίθεση στα σπίτια όπου διαμένουν μετανάστες στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού εξαπέλυσε χθες το απόγευμα, ομάδα 8 νεαρών ατόμων, σύμφωνα με την καταγγελία κατοίκου της περιοχής.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο Ράδιο Κρήτη, του κ. Στέλιου Καμπουράκη, γεωπόνου και κατοίκου της περιοχής, με 28 στρέμματα θερμοκήπια και άλλες καλλιέργειες, χθες στις 7.30 το απόγευμα, οι νεαροί, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα έξω από τα σπίτια όπου διαμένουν μετανάστες – εργάτες γης που δουλεύουν στις καλλιέργειες του.

Οι νεαροί έβριζαν φώναζαν, ενώ δεν δίστασαν να πετάξουν δεκάδες πέτρες και να σπάσουν κάγκελα, παράθυρα, και άλλο εξοπλισμό.

Η επίθεση, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, επαναλήφθηκε, γύρω στις 22.30 το βράδυ, όπου εμφανίστηκαν και πάλι, 5 αυτή τη φορά άτομα, ανάμεσά τους και μία κοπέλα, οι οποίοι συνέχισαν το ίδιο… σκηνικό καταστροφής.

Ο κ. Καμπουράκης ο οποίος κάλεσε από την πρώτη στιγμή την αστυνομία, είπε ότι συνελήφθη ένας νεαρός. Οι υπόλοιποι βρίσκονταν μαζεμένοι σε μια καφετέρια, και… εξαφανίστηκαν όταν πήγαν εκεί οι αστυνομικοί.

Προς μεγάλη του έκπληξη, του ζητήθηκε να υποβάλλει ο ίδιος μήνυση εναντίον του νεαρού, καθώς, όπως τον ενημέρωσαν οι αστυνομικοί, δεν υπήρχε άλλος τρόπος να κρατηθεί στο τμήμα, διαφορετικά το περιστατικό θα καταγραφόταν στο βιβλίο συμβάντων και ο νεαρός θα αφηνόταν ελεύθερος.

Πηγή: https://www.ekriti.gr

Print Friendly, PDF & Email