Μεγάλη νίκη στην υπόθεση της Μαρίας Εφίμοβα!

Μια εξαιρετικά ευχάριστη σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα στην υπόθεση της Μαρίας Εφίμοβα, τη whistleblower που είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων στη Μάλτα και της οποίας τη νομική υποστήριξη είχε αναλάβει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 Εύα Αμπάζη.

Η Ρωσσίδα whistleblower είχε συμβάλει στην αποκάλυψη των στενών σχέσεων μεταξύ του πολιτικού κατεστημένου της Μάλτας και του οργανωμένου εγκλήματος.

Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 ζήτησαν επισταμένα να χορηγηθεί άσυλο στη Μαρία Εφίμοβα, καθώς η ίδια και η οικογένειά της ζούσαν υπό το καθεστώς απειλών και διώξεων για της αποκαλύψεις της.

Ένα χρόνο πριν, ο σύζυγος της Εφίμοβα Παντελής Βαρνάβας συνελλήφθη στην Κρήτη μετά από αίτημα των Κυπριακών αρχών.

Σήμερα, Το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του ακυρώθηκε από την Ιντερπόλ για πολιτικούς λόγους. Μάλιστα ,η Επιτροπή υιοθέτησε ολόκληρο το σκεπτικό μας, ανοίγοντας μ’ αυτό τον τρόπο διάπλατα το δρόμο για να διεκδικήσει το ίδιο και η Μαρία Εφίμοβα!

Η Εύα Aμπάζη δήλωσε «Μεγάλη νίκη για τη Μαρία Εφίμοβα και τον Παντελή Βαρνάβα. Μεγάλη νίκη για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος διεθνώς. Μεγάλη νίκη για το ευαίσθητο θέμα του whistleblowing. Μεγάλη νίκη για όλους εμάς που παλεύουμε για τη Δημοκρατία. Η Interpol ακύρωσε το ένταλμα σύλληψης του Παντελή Βαρνάβα και το έσβησε από τα αρχεία της διεθνώς! Είναι τρομερά συγκινητικό να βλέπεις να αποδίδεται δικαιοσύνη και μάλιστα να συμμετέχεις στην απονομή της!».

πηγή: mera25.gr

Print Friendly, PDF & Email