Με σκουριασμένα αντανακλαστικά προσπαθεί η ηγεσία της ΕΕ να στηρίξει τους Παλαιστίνιους

Εντολή σε αρμόδιους Υπουργούς και μόνιμους αντιπροσώπους να προχωρήσουν με τα επόμενα βήματα για τον συντονισμό των κρατών μελών με σκοπό την παρακολούθηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, τη ανθρωπιστική στήριξη στη Γάζα καθώς και την πολιτική και διπλωματική κινητοποίηση για αποκλιμάκωση της κατάστασης, έδωσαν οι ηγέτες της ΕΕ κατά την χθεσινή άτυπη τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μισέλ έκανε αναφορά στη στάση της Αιγύπτου σε σχέση με το άνοιγμα της διόδου της Ράφα. Η κ. Φον ντερ Λάιεν με τη σειρά της θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις για τις δηλώσεις της την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας πως και οι Παλαιστίνιοι είναι θύματα της Χαμάς, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει αντίφαση να στέκεται κανείς δίπλα στο Ισραήλ και να στηρίζει την Παλαιστίνη.

Επίσης σχολιάζοντας τις πληροφορίες για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, ο κ. Μισέλ είπε πως μια τέτοια επίθεση δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο, ενώ η κ. Φον ντερ Λάιεν δεν θέλησε να σχολιάσει λέγοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για το περιστατικό.

Print Friendly, PDF & Email