Με ευθανασία επέλεξε να φύγει από τη ζωή ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας

Με ευθανασία επέλεξαν να φύγουν από τη ζωή, ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ντρις βαν Αχτ και η σύζυγός του Εζενί ανακοίνωσε, χθες Παρασκευή, το The Rights Forum, ένα κέντρο για την Παλαιστίνη που είχε ιδρύσει ο ίδιος, γνωστός υποστηρικτής της δημιουργίας ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και του παλαιστινιακού λαού.

Λίγες ημέρες μετά τα 93α γενέθλιά του, ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του, που αντιμετώπιζαν και οι δύο σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, επέλεξαν να φύγουν από τη ζωή μαζί, στην πόλη Ναϊμέχεν και κηδεύτηκαν σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Πέθανε χέρι-χέρι με την πολυαγαπημένη σύζυγό του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του The Rights Forum. Έπειτα από επτά δεκαετίες στο πλευρό του, η Εζενί ήταν πάντα για τον Ντρις φαν Αχτ «το κορίτσι του», επισημαίνεται.

Ο Ντρις βαν Αχτ είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Ολλανδίας από το 1977 έως το 1982, αφού υπηρέτησε ως υπουργός Δικαιοσύνης σε τρία προηγούμενα υπουργικά συμβούλια, ενώ στη συνέχεια θήτευσε ως πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 1990 και 1995.

Ήταν αφοσιωμένο μέλος του κόμματος CDA (Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση) μέχρι την αποχώρησή του, το 2021, λόγω της στάσης των Χριστιανοδημοκρατών για την Παλαιστίνη.

«Παραμένουμε αιώνια ευγνώμονες για τη στάση αρχών, τις προσπάθειές του και την αφοσίωσή του στον δίκαιο σκοπό μας. Η φωνή της αλήθειας, του θάρρους και της ακεραιότητάς του, συνεχίζει να μας δίνει δύναμη, ειδικά σε αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές για τον παλαιστινιακό λαό», ανέφερε η Παλαιστίνια πρέσβης στην Ολλανδία.

Print Friendly, PDF & Email