Liberation διασύρει Μητσοτάκη: «Η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”» στην Ελλάδα

«Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”» είναι ο τίτλος στο ρεπορτάζ της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη- Μακρόν.

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να έχει μεριμνήσει ώστε να προστατεύεται μιντιακά όσο το δυνατόν περισσότερο στην Ελλάδα, ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, που του έχουν ασκήσει δριμεία κριτική για το σκάνδαλο τον υποκλοπών.

Η βαρύτητα μάλιστα του σκανδάλου είναι τέτοια που δεν σταματούν τα αφιερώματα και τα ρεπορτάζ μεγάλων διεθνών ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ιστορική γαλλική Liberation που με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι και τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ με τίτλο «Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”».

Η γαλλική εφημερίδα ξεκινώντας από τις νέες αποκαλύψεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη την περασμένη Παρασκευή για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, αναφέρει: «Η νέα αποκάλυψη σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει ενώ θέτει ερωτήματα για το τεράστιο σύστημα ελέγχου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την κορυφή του κράτους.

Παράλληλα όμως, σημειώνεται και η προαγωγή της Μαριάνθης Παγουτέλη ως αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, που προκάλεσε αντιδράσεις καθώς «θρηνούσε σε blog “που ο Χίτλερ δεν εξολόθρευσε εντελώς τους Εβραίους”», ενώ υπενθυμίζεται ότι το 2007 είχε ζητήσει την αθώωση ενός «διαβόητου αρνητή του Ολοκαυτώματος, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συγγραφέα του βιβλίου “Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια”, για ρατσιστικά σχόλια και υποκίνηση μίσους. Δικηγόρος του ήταν ο γιος του, Θάνος Πλεύρης… πλέον υπουργός Υγείας!», αναφέρει.

Η Liberation, που επισημαίνει ότι στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται καθημερινά στο φως καθώς και νέα θύματα παρακολούθησης, έχει μιλήσει με καθηγητές Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και τη Γαλλία, δημοσιογράφους μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Ψαρράς της «Εφ.Συν.» που έχει κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τη Μαριάνθη Παγουτέλη, αλλά και με ευρωβουλευτές, μέλη της επιτροπής PEGA, μεταξύ των οποίων ο Αυστριακός των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Χάιντε, ο οποίος αναρωτιέται: «Γιατί είναι εύκολο να παρακολουθούνται πολίτες στην Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο να καταστεί αυταρχικό κράτος;».

πηγή: rosa.gr

Print Friendly, PDF & Email