Κύπρος: 48 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου – Ήχησαν οι σειρήνες

Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Κύπρο, με στόχο την ανατροπή του τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, από την ηγεσία της χούντας των Συνταγματαρχών. Πέντε ημέρες αργότερα, η τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν γεγονός.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα στις 08:20 το πρωί, στιγμή της έναρξης της επιχείρησης προς το Προεδρικό Μέγαρο και τη διαφυγή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από αφύλακτη δίοδο στα δυτικά του Προεδρικού Μεγάρου, ήχησαν οι σειρήνες σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στο μνημόσυνο για τους πεσόντες, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Λευκωσία και κατέθεσε στεφάνι στον χώρο του Μνημείου Δημοκρατίας και Αντίστασης και τις στήλες των πεσόντων αντιστασιακών εντός του πάρκου του Προεδρικού Μεγάρου.

«Οι σειρήνες που ήχησαν και σήμερα μάς θυμίζουν την τραγωδία της προδοτικής πράξης. Η μεγαλύτερη τιμή αποδίδεται σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Χρέος μας να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να υπάρξει διχόνοια στον τόπο μας» έγραψε ο Κύπριος πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στις 11:00, ο κ. Αναστασιάδης θα παραστεί στην επετειακή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων.

πηγή: naftemporiki.gr

Print Friendly, PDF & Email