Κροατικά ΜΜΕ: Η διοίκηση της Ντινάμο Ζάγκρεμπ φυγάδευσε μέλος των Bad Blue Boys

Αποκαλύψεις που, εφόσον ισχύουν, δίνουν μια συγκλονιστική διάσταση στο θέμα των αιματηρών επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σε δημοσίευμά του το κροατικό περιοδικό National αναφέρεται σε απόφαση της διοίκησης της Ντινάμο Ζάγκρεμπ να αποσιωπήσει το γεγονός ότι το βράδυ των τραγικών συμπλοκών, στο πλαίσιο των οποίων δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής, φυγάδευσε χούλιγκαν που συμμετείχε σε αυτές μέσα από την πτήση της ποδοσφαιρικής ομάδας προς την κροατική πρωτεύουσα.

Το δημοσίευμα έχει τίτλο «η διοίκηση της Ντινάμο κρύβει ότι τη μέρα του τραγικού περιστατικού στην Αθήνα έσωσε ένα νεαρό μέλος των BBB από τη σύλληψη» και αναφέρει συγκεκριμένα ότι «Ο Ντίνο Κόρντιτς κρύφτηκε σε έναν θάμνο και τηλεφώνησε στον πατέρα του, Ζέλικο Κόρντιτς, υπάλληλο και μέλος του συμβουλίου της Ντινάμο. Εκείνος με τη σειρά του κάλεσε την πρόεδρο Βλάκτα Πέρας στην Αθήνα κι εκείνη έστειλε τους Μιλιένκο Σάκομαν (σ.σ. υπεύθυνος του γηπέδου) και Μπρούνο Μάρκοβιτς (σ.σ. υπεύθυνος για τα ταξίδια) να τον παραλάβουν».

Το National σημείωσε ακόμα ότι σύμφωνα με αρκετές πηγές κοντά στην ηγεσία της Ντινάμο, ολόκληρος ο σύλλογος “κάθεται στα καρφιά” εδώ και 1,5 μήνα υπό το φόβο ότι θα διέρρεε η συγκεκριμένη πληροφορία.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, 64 μέλη της αποστολής της Ντινάμο ταξίδεψαν στην Ελλάδα και 65 επέστρεψαν από την Αθήνα, με το 65ο άτομο στο αεροπλάνο να είναι ένα από τα μέλη των Bad Blue Boys που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια και μετά τις μαζικές συλλήψεις των Κροατών οπαδών φυγαδεύτηκε στο ξενοδοχείο όπου έμενε η αποστολή της Ντινάμο, του δόθηκαν ρούχα της ομάδας, τον έβαλαν στην πτήση τσάρτερ και τον έφεραν πίσω στο Ζάγκρεμπ.

Print Friendly, PDF & Email