ΚΚΕ: «Απαράδεκτη» η φωταγώγηση της Βουλής με τη σημαία του Ισραήλ

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ «την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ και του προέδρου της ελληνικής βουλής να φωταγωγηθεί το κτίριο του κοινοβουλίου με τη σημαία του κράτους του Ισραήλ».

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΚΟ του ΚΚΕ, το Ισραήλ «διατηρεί πολύχρονη, βάρβαρη κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί τον παλαιστινιακό λαό, βομβαρδίζει και επιβάλλει απάνθρωπο αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας και ετοιμάζεται για χερσαία επέμβαση».

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας σημείωνε πως «μαζί με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και εμβληματικά δημόσια και μη κτήρια, που φωταγωγήθηκαν με τη σημαία του Ισραήλ, και η Ελληνική Βουλή απόψε φωταγωγείται με την ίδια σημαία, για να εκφραστεί έτσι και η ανθρώπινη συμπαράσταση, αλλά και δριμύτατη αποδοκιμασία».

«Συμπαράσταση σε άμαχο ιδίως πληθυσμό, που δεν γίνεται σεβαστός ούτε αφού δολοφονηθεί από αβυσσαλέα χτυπήματα πρωτοφανούς μίσους της Χαμάς, και αποδοκιμασία μιας βίαιης και απίστευτα απάνθρωπης επίθεσης σε κράτος, που καταφεύγει στο αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας. Απόψε, δεν φωταγωγούμε μόνο με τη σημαία του Ισραήλ, αλλά μέσω αυτής, και με το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τελικά στην ελπίδα για ειρήνη, που παρά ταύτα δικαιούται να μη κλονιστεί ανεπανόρθωτα», κατέληγε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Print Friendly, PDF & Email