ΚΙΝΑΛ: Τον Γ. Παπανδρέου στηρίζουν 64 πρώην βουλευτές

Την απήχηση της υποψηφιότητάς του Γ. Παπανδρέου στο ιστορικό αλλά και νεότερο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε να αναδείξει το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού ανακοινώνοντας τη δημόσια στήριξη 64 πρώην βουλευτών οι μισοί εκ των οποίων έχουν αναλάβει κυβερνητικά χαρτοφυλάκια και έχουν καταλάβει υψηλές θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες του α’ γύρου της 5ης Δεκεμβρίου για τις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι η υποψηφιότητά του έχει τη στήριξη του διατελέσαντα σε σειρά κορυφαίων υπουργείων αλλά και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Ρέππα, του πρώην υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Διαμαντίδη. Ως προς τους πρώην αναπληρωτές υπουργούς ο κ. Παπανδρέου έχει την υποστήριξη του Γιώργου Πεταλωτή (υπ. Δικαιοσύνης), του Σωκράτη Ξυνίδη (υπ. Ανάπτυξης) και του Τηλέμαχου Χυτήρη (υπ. Πολιτισμού και τουρισμού). Επιπλέον στηρίζεται από μια πλειάδα παλαιών υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα των πρώην υφυπουργών Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλου και Δημήτρη Κουσελά, της πρώην υφυπουργού Οικονομίας, Ροδούλας Ζήση, του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Ντίνου Ρόβλια, του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλη Καρχιμάκη, του Χρήστου Αηδόνη και του Νίκου Φαρμάκη που διετέλεσαν υφυπουργοί Υγείας, του Σπύρου Βούγια, του Γιάννη Μαγκριώτη και του Δημήτρη Αλαμπάνου που θήτευσαν σε θέση υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, των πρώην υφυπουργών Παιδείας Γιώργου Θωμά και Γιάννη Ζιάγκα (ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ), του πρώην υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού, Γρηγόρη Νιώτη και του παλαιού υφυπουργού Αιγαίου Κοσμά Σφυρίου.

Σε επίπεδο στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει τη στήριξη του τέως περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, του πρώην νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Γιάννη Βαϊνά, του πρώην νομάρχη Έβρου, Νίκου Ζαμπουνίδη, του πρώην νομάρχη Πέλλας, Γιώργου Αδαμόπουλου και των πρώην δημάρχων Τάκη Αντωνακόπουλου (Πύργος), Γιάννη Αμοιρίδη (Κατερίνης), Στάθη Κουσουρνά (Ρόδος), Βαγγέλη Αστράκου (Σαλαμίνας) και του ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Πιτσιώρη (Βόλου)

Τη λίστα των υποστηρικτών της υποψηφιότητας Γ. Παπανδρέου για την προεδρική θέση του ΚΙΝΑΛ πλαισιώνουν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, Παντελής Ασπραδάκης, Ηλίας Βλαχόπουλος, Χρήστος Βοσνάκης, Μαρία Θωμά, Γιάννης Γιαννάκης, Βασίλης Γιουματζίδης, Αλέκος Δαριβιανάκης, Μιχάλης Κασσής, Στάθης Κουτμερίδης, Λευτέρης Κωνσταντινίδης, Χρήστος Μαγκούφης, Θανάσης Μπάτσος, Αφροδίτη Παπαθανάση, Βαγγέλης Πεντάρης, Γιάννης Σκουλάς, Μανώλης Στρατάκης, Βασίλης Τόγιας, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Ελένη Τσιαούση, Νίκος Τσώνης, Νίκος Χούλης, Δημήτρης Γεωργόπουλος, Νίκος Σαμαράς, Αλέκος Αθανασιάδης, Θόδωρος Γεωργιάδης, Γιάννης Μελίδης, Γιώργος Βασιλακάκης, Βάσω Αλεξανδρίδου, Νίκος Αφεντουλίδης, Σπύρος Καραμούτσος, Θανάσης Γικόνογλου, Μανώλης Φραγκιαδουλάκης καθώς και η πρώην ευρωβουλευτής Ευαγγελία Τζαμπάζη.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου

πηγή: naftemporiki.gr

 

Print Friendly, PDF & Email