Κίνα: «Αντίδοτο» στην ακρίβεια τα «χρυσά φασόλια» – Η νέα τάση που έχει… τρελάνει τους νέους

Οι νέοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ελάχιστες αποταμιεύσεις που έχουν

Η αγορά χρυσού της Κίνας, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο των παγκόσμιων πωλήσεων, συνήθιζε να προσελκύει ένα κοινό μεγαλύτερο σε ηλικία.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες τα κινεζικά χρυσοχοεία και ενεχυροδανειστήρια εξυπηρετούν εξυπηρετούν τακτικά πελάτες ηλικίας 20 ετών. Το Xiaohongshu, ένας ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης που προτιμάται από τη «Γενιά Z» (όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012), σφύζει από συζητήσεις για το πολύτιμο μέταλλο.

«Τρέλα» για τα «χρυσά φασόλια»

Οι νέοι δεν έχουν πολλά χρήματα στη διάθεσή τους. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στις πόλεις είναι περίπου 15%. Πολλές εταιρείες μειώνουν τους μισθούς. Έτσι, οι νέοι ελπίζουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ελάχιστες αποταμιεύσεις που έχουν. Οι περισσότεροι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν χρυσό σε ράβδους, έτσι στρέφονται στο.. φασόλι! Ζυγίζοντας περίπου ένα γραμμάριο, τα «χρυσά φασόλια» μπορούν να αγοραστούν για περίπου 600 γιουάν (80 δολάρια) από τράπεζες και κοσμηματοπωλεία. «Νιώθεις ότι ξοδεύεις χρήματα χωρίς να ξοδεύεις χρήματα», δήλωσε ένας λάτρης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιτήδειοι παραμονεύουν

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι χρυσοθήρες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τάση που έχει.. τρελάνει τους νέους. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες ότι τα «χρυσά φασόλια» έχουν νοθευτεί με άλλα μέταλλα ή ζυγίζουν λιγότερο. Μάλιστα οι ειδικοί συμβουλεύουν τους νέους αγοραστές να καίνε τον χρυσό τους με φλόγιστρο για να ελέγξουν την καθαρότητα του.

Print Friendly, PDF & Email