Κάθε μέρα και χειρότερα – Καταδικασμένη για απάτη σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού!

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή για κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων συναυλίας! Κυκλοφόρησε πλαστά εισιτήρια για συναυλίες του Σάκη Ρουβά τσεπώνοντας τις εισπράξεις.

Κάθε μέρα και χειρότερα για την κυβέρνηση με το μπαράζ διορισμών που εκθέτουν το Προεδρικό και τους υπουργούς.

Μετά τον Μιχαλάκη, τη 19χρονη, την αισθητικό, αυτή τη φορά η γκάφα ή αυθαιρεσία είναι επικών διαστάσεων, αφού ο Υφυπουργός Πολιτισμού έχει διορίσει σε θέση συμβούλου πρόσωπο που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη.

Πρόκειται για 42χρονη γυναίκα η οποία καταδικάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν σε φυλάκιση με αναστολή για υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών εισιτηρίων εισόδου σε συναυλία και η οποία αυτή τη στιγμή είναι σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Χατζηγιάννη για θέματα Τύπου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, η σύμβουλος πληροί το κριτήριο του λευκού ποινικού μητρώου, αφού το μητρώο της έχει αποκατασταθεί ένεκα παρέλευσης του χρόνου που προβλέπει ο Περί Αποκατάστασης Καταδικασθέντων Νόμος!

Είχε καταδικαστεί για σοβαρή απάτη

Ωστόσο, πέραν της νομικής, υπάρχει και η πολιτική και ηθική διάσταση που βαραίνει τον Υφυπουργό Πολιτισμού και το Προεδρικό, καθώς η γυναίκα αυτή καταδικάστηκε για σοβαρή απάτη και μάλιστα σε υπόθεση που σχετίζεται με τον Πολιτισμό και το χαρτοφυλάκιο του κ. Χατζηγιάννη, κάτι που κάνει το διορισμό ακόμα πιο προκλητικό.

Η σύμβουλος, η οποία ήταν τηλεπαρουσιάστρια σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό στο παρελθόν, βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελία συνεταίρου της για κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων συναυλίας που ανέλαβαν να συνδιοργανώσουν το 2010 στη Λάρνακα.

Πλαστα εισιτήρια για συναυλίες του Σάκη Ρουβά

Η συνέταιρος είχε καταγγείλει ότι η 35χρονη τότε γυναίκα, με την οποία συνδιοργάνωσε συναυλία του Σάκη Ρουβά, κυκλοφόρησε πλαστά εισιτήρια τσεπώνοντας τις εισπράξεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία της συνεταίρου, είχε συνάψει συμφωνία με την 35χρονη για συμπαραγωγή μεγάλης συναυλίας του τραγουδιστή στον ανοικτό χώρο πίσω από τα επαρχιακά γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα.

Η συμφωνία προέβλεπε καταβολή εξ ημισείας των 120 χιλιάδων ευρώ που ήταν η αμοιβή του τραγουδιστή, καθώς και όλα τα υπόλοιπα οργανωτικά έξοδα τα οποία υπολογίστηκαν σε 80 χιλιάδες ευρώ.

Καταχωρημένη και στο Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών της Κεντρικής Τράπεζας για εκδότες ακάλυπτων επιταγών

Συμφωνήθηκε επίσης προσωπική ανάληψη των εξόδων σε περίπτωση που η συναυλία καθίστατο ζημιογόνα από τις εισπράξεις. Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, οι δύο γυναίκες, υπό τις ιδιότητές τους ως παραγωγοί, συμφώνησαν επίσης να ανοίξουν κοινό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του ότι το όνομα της κατηγορουμένης ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών της Κεντρικής Τράπεζας για εκδότες ακάλυπτων επιταγών, γνωστό ως ΚΑΠ!

Σύμφωνα με τη συνέταιρο, ενώ η ίδια άρχισε να προετοιμάζει τη συναυλία πληρώνοντας έξοδα 50 χιλιάδων ευρώ, η κατηγορούμενη, αντί να αναλάβει το δικό της μερίδιο, κυκλοφόρησε δικά της εισιτήρια, τιμήματος 100 ευρώ το καθένα, τα οποία δεν σφραγίστηκαν από το Δήμο Λάρνακας όπως τα νομίμως εκδοθέντα.

Πως έκανε την απάτη

Σύμφωνα με τη μαρτυρία στο δικαστήριο, με το πέρας της συναυλίας στις σακούλες με τα αποκόμματα των εισιτηρίων βρέθηκαν πολλά εισιτήρια τα οποία διέφεραν από τα πρωτότυπα. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι είχαν πωληθεί πλαστά εισιτήρια VIP.

Στις 16 Νοεμβρίου 2016 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε την πρώην παρουσιάστρια και νυν σύμβουλο υφυπουργού σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή κρίνοντάς την με επιείκεια ένεκα του ότι ήταν μητέρα ανήλικων παιδιών.

Τάσος Περδίος

πηγή: dialogos.com.cy

Print Friendly, PDF & Email