Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: Δεν θα πάω στη συνάντηση με Σκέρτσο

«Είμαι στη Νέα Δημοκρατία 60 χρόνια, δεν πρόκειται να πάω στη συνάντηση για το «μασάζ». Δεν δέχομαι να με ενημερώσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα ένας υπουργός που γνώρισα μόλις πριν μερικά χρόνια», είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνεδριάσει όσες ώρες χρειαστεί για να συζητηθεί το ζήτημα», τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (13.1.2024) στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και το κυβερνητικό «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κακλαμάνης είπε:

«Είμαι στην Βουλή από το 1990, με μια παρένθεση μια πενταετία που ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να αποχώρησα από τη βουλή για να μην ψηφίσω. Όταν είχα την αντίθεσή μου την εξέφρασα, ακόμα και όταν υπήρχε κομματική πειθαρχία, ακόμα κι όταν το κόμμα μου ήταν στην κυβέρνηση. Στην τελευταία κυβέρνηση Σαμαρά δεν είχα ψηφίσει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ και διαγράφηκα γι΄ αυτό από το κόμμα, Δεν μου άρεσε η δήλωση του πρωθυπουργού περί αποχής.

Δεν δέχομαι να με ενημερώσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ένας υπουργός, που είναι καθόλα άξιος, αλλά τον γνώρισα μόλις πριν μερικά χρόνια. Εγώ είμαι στην παράταξη 60 χρόνια και δεν πρόκειται να πάω την Δευτέρα στην συνάντηση. Πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνεδριάσει όσες ώρες χρειαστεί για να συζητηθεί το ζήτημα», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ερωτηθείς για τη στάση Βορίδη, υποστήριξε ότι είναι αυτονόητο ότι όλοι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί πρέπει να υπερψηφίσουν τη ρύθμιση. Δεν νοείται να έχουν ψηφίσει στο υπουργικό τη ρύθμιση και μετά να πάνε να καταψηφίσουν. Όποιος υπουργός καταψηφίσει τη ρύθμιση θα πρέπει να απομακρυνθεί από το κυβέρνηση, να φύγει από τη θέση του.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, στα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς, καλείται, σε δύο γκρουπ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να ενημερωθεί αναλυτικά για το περιεχόμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Την εισήγηση έχει αναλάβει να κάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με τη συμμετοχή και των δύο αντιπροέδρων του κόμματος. Τη Δευτέρα θα παραστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης και την Τρίτη ο Κωστής Χατζηδάκης.

Print Friendly, PDF & Email