Ισπανία: Σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφου σε ζωντανή σύνδεση

Η μεταβατική υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο έγραψε στην πλατφόρμα Χ: «Το μη συναινετικό άγγιγμα συνιστά σεξουαλική βία και λέμε: φτάνει πια η ατιμωρησία».

Ένα περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση, καθώς άντρας παρενόχλησε δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ εκείνη την ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ισπανία, η δημοσιογράφος Iσα Μπαλάδο βρισκόταν σε δρόμο της Μαδρίτης σε απευθείας σύνδεση και μετέδιδε το ρεπορτάζ της, όταν εμφανίστηκε πίσω της ένας άνδρας, ο οποίος την πλησίασε και την άγγιξε στους γλουτούς.

Η δημοσιογράφος του ζητάει να την αφήσει να εργαστεί, με εκείνον να επιμένει να παραμένει κοντά της. Όταν ο παρουσιαστής αντιλήφθηκε το συμβάν, έστρεψαν την κάμερα προς τον δράστη ο οποίος συνέχισε την παραβιαστική συμπεριφορά χαϊδεύοντάς της τα μαλλιά.

Η δημοσιογράφος ακούγεται να ζητάει συγγνώμη και ο παρουσιαστής στο πλατό την καθησυχάζει και δηλώνει: «Τον έχουμε βιντεοσκοπήσει (…) Δεν χρειάζεται να ζητάς εσύ συγγνώμη. Κάνεις τη δουλειά σου και έρχεται αυτός ο ηλίθιος και σε αγγίζει χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα».

Με ανάρτησή της στο twitter, οι αρχές ανέφερεαν: «ένας άνδρας συνελήφθη αφού επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια ρεπόρτερ ενώ εκείνη έκανε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση». Η ανάρτηση συνοδεύεται από τη φωτογραφία του δράστη, με χειροπέδες, ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς που τον απομακρύνουν από το σημείο.

Η μεταβατική υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο έγραψε στην πλατφόρμα Χ: «Το μη συναινετικό άγγιγμα συνιστά σεξουαλική βία και λέμε: φτάνει πια η ατιμωρησία».

 

Print Friendly, PDF & Email